8 Μαΐ 2016

Οι 13 μεγαλύτερες επιστροφές στη Rock

Οι 13 μεγαλύτερες επιστροφές στη Rock


1. AC/DC
Οι περισσότερες μπάντες θα έπαιρναν τον θάνατο του τραγουδιστή τους ως το τέλος της καριέρας τους. Εννοείτε ότι σκέφτηκαν να το διαλύσουν μετά το θάνατο του Bon Scott από δηλητηρίαση από αλκοόλ τον Φεβρουάριο του 1980, αλλά κατέληξαν στο να προσλάβουν ένα καινούριο τραγουδιστή, τον Brian Johnson και να τελειώσουν τον δίσκο που είχαν ξεκινήσει να ηχογραφούν με τον Bon, το Back in Black. Ο δίσκος κατέληξε να πουλάει πάνω από 50 εκ. αντίγραφα. O δίσκος αυτός τους έδωσε ακόμα μεγαλύτερη διεθνή καριέρα και τους μετέτρεψε είδωλα που έκαναν Sold out εμφανίσεις σε γιγάντια στάδια.

2. Ozzy Osbourne
Αφού τον έδιωξαν από τους Black Sabbath το 1979 λόγο αδιαφορίας προς τη μπάντα και υπερβολική δόση ουσιών, ο Οzzy χάθηκε κάπου στο Los Angeles. Αλλά η μέλλουσα γυναίκα του έδειξε τον σωστό δρόμο και τον έβαλε να κάνει τις πρώτες επισκέψεις αποτοξίνωσης και τον βοήθησε να φτιάξει μια καινούρια μπάντα, την οποία αρνήθηκε να ονομάσει "Son Of Sabbath". Έτσι, το πρώτο του σόλο άλμπουμ το 1980 με όνομα "Blizzard Of Ozz" πούλησε πάνω από 4 εκ. αντίτυπα και έκανε τον Ozzy από έναν εθισμένο στα ναρκωτικά, έναν που έδειξε ότι μπορεί να έρθει επιτυχία από την αποτυχία!

3. Tina Turner
Μετά το διαζύγιο της από τον βίαιο και κομπλεξικό σύζυγο της, η Tina έμεινε με μεγάλα κενά στην καριέρα της και χωρίς καμία προοπτική για αυτή. Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες με διάφορους καλλιτέχνες, ο David Bowie την βοήθησε να υπογράψει συμβόλαιο με την Capitol Label. Το άλμπουμ της, με τίτλο "Private Dancer" πούλησε πάνω από 20 εκ αντίτυπα, πήρε 4 Grammy Awards και έστειλε την Tina στην κορυφή των R&B καλλιτεχνών της εποχής. Έτσι απέδειξε ότι το καλύτερο είδος εκδίκησης είναι απλά η επιτυχία.

4. Heart
Μετά από ένα τεράστιο διαφημιστικό το 1970, οι folk-rockers απορρίπτονταν συνέχεια. Και κομμάτι της λύσης ήταν η αλλαγή δισκογραφικής, χρήση άλλων τραγουδοποιών και εκτεταμένη χρήση λακ. Έτσι, το 1985 κυκλοφορούν τον νέο τους, ομώνυμο, δίσκο και έφτασαν στην κορυφή των αγγλικών charts κάνοντας τον δίσκο τους πολυπλατινένιο.

5. Aerosmith
Κατεστραμμένοι από τον εθισμό στα ναρκωτικά, οι blues rock επιβιώσαντες έδειχναν σαν να είχαν φτάσει στο τέλος τους. Αλλά, ένα καινούριο συμβόλαιο, εντατική αποτοξίνωση και μια προσπάθεια να ξανά γράψουν κάτι σαν το Walk This Way. Σε συνεργασία με διάφορους μουσικούς σύνθετες εκτός μπάντας κατάφεραν να γράψουν τραγούδια που ήταν αποδεκτά από το MTV και πολυπλατινένιους δίσκους πουλώντας πάνω από 7 εκατομμύρια αντίγραφα.

6. Whitesnake
Ιδρυτικό μέλος των Deep Purple, o τραγουδιστής David Coverdale παράτησε τις rock και blues ρίζες του για να προχωρήσει σε ένα πιο σούπερ φανταχτερό στυλ με μαλλί όλο λακ και σε glam metal ήχο. Ο δίσκος αυτός ήταν ο ομώνυμος της μπάντας και πούλησε πάνω από 9 εκατομμύρια αντίτυπα. Στο δίσκο εμπεριέχεται το υπέρτατο χιτ, "Here I Go Again" και το "Is This love".

7. Lynyrd Skynyrd
Οι άρχοντες του southern rock ήταν στα πάνω τους στα τέλη του 1977 με τον δίσκο τους "Street Survivors" ο οποίος πουλούσε ασταμάτητα και με τεράστιες εμφανίσεις σε αρένες. Αλλά, στις 20 του Οκτώβρη του ιδίου έτους συνέβη ένα τραγικό ατύχημα στο αεροπλάνο στο επέβαιναν ο τραγουδιστής Ronnie Van Zant και ο κιθαρίστας Steve Gaines. 10 χρόνια η μπάντα επανενώθηκε με τραγουδιστή τον αδερφό του Van Zant, τον Johny Van Zant. Το line-up αυτό έγινε αγαπητό και είναι ζωντανό μέχρι και σήμερα. Τα 2 τελευταία άλμπουμ της μπάντα είναι εκείνα που έφτασαν στην κορυφή μετά το ατύχημα.

8. Johny Cash
Αφού τον έδιωξε η δισκογραφική του, Columbia Records, η καριέρα του Cash πήρε την κάτω βόλτα μέχρι που τον βρήκε ο Rick Rubin μαζί με την δισκογραφική του και τον ενθάρρυναν να κάνει διασκευές διάφορων rock κομματιών. Το 1994 η επιτυχία του Cash τον οδήγησε στο να αποκτήσει μεγαλύτερο και νεότερης ηλικίας κοινό και να κερδίσει βραβείο Grammy!

9. Foo Fighters
Μετά την θέση ως ντράμερ στην μεγαλύτερη grunge punk μπάντα της περασμένης γενιάς, Nirvava, ο Dave Grolh θα μπορούσε να τα είχε παρατήσει και να μέτραγε τα λεφτά του. Αλλά αντί να κάνει αυτό, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τραγωδία με τον θάνατο του Cobain και χτίσει τη δική του μπάντα και να καταλήγει στο να ξεπουλάει εισιτήρια σε τεράστια στάδια. Θρίαμβος από τραγωδία.

10. Iron Maiden
Ήταν μια διάλυση αγάπης όταν έφυγε ο Bruce Dickinson από τους Maiden το 1993. Ο McBrain δήλωσε κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του τραγουδιστή, "ανυπομονώ να τελειώσει η περιοδεία για να βρούμε καινούριο τραγουδιστή". Αλλά, με τον νέο τραγουδιστή Blaze Bayley η μπάντα υπέστη αρνητικές κριτικές και εμπορική παρακμή. Και με την πτώση του να είναι αρκετά έντονη, η επιστροφή του Dickinson ήταν γεγονός και εκείνος μαζί με τον Steeve Harris ξεκίνησαν να μαζεύουν τα κομμάτια τους με τον νέο δίσκο "Brave New World". Ο πρώτος δίσκος τους που συνοδεύτηκε από τεράστιες παγκόσμιες περιοδείες.

11. Leonard Cohen
Μετά από 10 χρόνια παύσης και επισκέψεις σε μοναστήρι Βουδιστών, ο 74 ετών Cohen επιστρέφει στης ζωντανές εμφανίσεις το 2008. Μπορεί να οι συναυλίες να γινόντουσαν μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά παράλληλα ήταν μαγικές και ο εορτασμός της επιστροφής του"Old Master" όπως τον αποκαλούσαν. Συνέχισε της sold out περιοδείες του μπροστά σε τεράστια κοινά και το 2012 έβγαλε τον δίσκο του "Old Ideas" που ήταν ο πιο πετυχημένος δίσκος του!

12. Wilko Johnson
Αφού διαγνώστηκε με τερματικό καρκίνο το 2013, ο πρώην κιθαρίστας των Doctor Feelgood ήταν σε περίοδο ηρεμίας μέχρι πριν ξεκινήσει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του. Αλλά τελικά η διάγνωση αυτή ήταν λάθος. Τον Οκτώβρη του 2014 έκανε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου 2 κιλών, "μέγεθος μωρού" όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος. Με την επιβίωση του να είναι θαυματουργή, τον βοήθησε επίσης στην σύνθεση του καλύτερου δίσκου του τα τελευταία 40 χρόνια σε συνεργασία με τον Roger Daltrey. ο δίσκος είχε όνομα"Going Back Home".

13. David Bowie
Μένοντας στις σκιές για σχεδόν 10 χρόνια μετά την καρδιακή προσβολή του το 2004, το 2013 ο David Bowie κυκλοφόρησε το hit single από τον νέο του δίσκο, το "Where Are We Now". Το τραγούδι και ο νέος δίσκος "The Next Day" ήταν πρώτες δημιουργίες του που έφτασαν στην κορυφή των chart τα τελευταία 20 χρόνια! Τέλος, στις αρχές του 2016 είδαμε και τον αποχαιρετιστήριο δίσκο του "Blackstar" ο οποίος συνοδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο του David Bowie. Μεγάλος χαμός με ένα μεγάλο δώρο.

Απο το Rock Ovedose
Και τον Αντώνη Σαρμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου