7 Φεβ 2017

Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για τον Eric Clapton


 Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Eric Clapton βρίσκεται ήδη στο στάδιο παραγωγής του. Πίσω από το film βρίσκεται η βραβευμένη με Oscar Lili Fini Zanuck, η οποία θα κάτσει στην σκηνοθετική καρέκλα. Η Zanuck κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για τη δουλειά της στο «Driving Miss Daisy» το 1989 και για το «Eric Clapton: A Life In 12 Bars» θα συνεργαστεί με τον John Battsek, γνωστό από το «Searching For Sugar Man».

 Η Zanuck μίλησε στο Variety για το νέο αυτό project, τονίζοντας: «Η μουσική του Clapton είναι η βάση αυτού του film. Η προσήλωση του στα blues και τη μουσική παράδοση ήταν και παραμένει παροιμιώδης». Και πρόσθεσε: «Συνεχώς έψαχνε τρόπους να εξελίξει την μουσική του και την τέχνη του με πολλές αλλαγές στο ύφος και τα τραγούδια του».

 Η Zanuck τόνισε πως το film θα εστιάσει και στην προσωπική ζωή του σπουδαίου κιθαρίστα: «Η προσωπική του ζωή θα βάλει τις συναισθηματικές πινελιές στην ταινία. Οι προσωπικές του τραγωδίες, οι καταχρήσεις αλλά και ο αγώνας του να κερδίσει τον εαυτό του και να σηκωθεί ξανά στα πόδια του με σκοπό να υπηρετήσει τη μουσική του».

 Η Zanuck και ο Battsek αποκάλυψαν πως θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία του Clapton τα οποία περιλαμβάνουν videos, φωτογραφίες, posters και γράμματα, ακόμα και προσωπικά ημερολόγια του Clapton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου