13 Φεβ 2017

Σαν σήμερα 47 χρόνια πριν, η γένεσις του metal !!!!



Black Sabbath: Η γένεσις του metal...

 Τέσσερα παλικάρια από το Birmingham, που μέσα σε μία μέρα ηχογράφησαν ένα άλμπουμ το οποίο ευθύνεται για την γέννηση του heavy metal. Τους πήρε μια μέρα να το ηχογραφήσουν. Ο παραγωγός του εγχειρήματος έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αυτή την θέση, το studio που χρησιμοποίησαν δεν ήταν και ο,τι καλύτερο και όλη αυτή η διαδικασία τους κόστισε λιγότερο από ένα VIP εισιτήριο για τους Bon Jovi στο Λονδίνο. 

 Παρ'όλα αυτά από το 1970 και μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου των Black Sabbath, ο κόσμος δεν ήταν όπως τον ξέραμε. Εδώ είναι που το heavy metal κάνει τα πρώτα του βήματα, καταρρίπτοντας τον καυτό ήλιο του εμπορικού ρεαλισμού.

 "Ήμασταν κάτι το τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε υπήρχε. Ενώ οι περισσότεροι ήταν εμποτισμένοι με χίπικες και ψυχεδελικές ιδέες του 1960, εμείς ήμασταν κάτι το καινούργιο" είχε αναφέρει ο κιθαρίστας Tony Iommi για την επέτειο τον 40 χρόνων από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους το 2010.

 "Ήμασταν 4 παλικάρια. Ήμουν συμμαθητής με τον Tony και έιχα μια μπάντα με τον Geezer Buttler. Όταν αρχίσαμε, μπορούσαμε να κερδίσουμε τα πάντα άλλα δεν είχαμε να χάσουμε και τίποτα. Ήταν η μοναδική διέξοδος μου ώστε να μην δουλεύω σε εργοστάσια για την υπόλοιπη ζωή μου." τονίζει ο Ozzy από την πλευρά του.



Για το Rock Overdose,
Στέφανος "Πίτας" Δαλακιουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου