23 Ιαν 2017

Γενέθλια για τον Steven Adler (ex-GUNS N’ ROSES), ο οποίος κλείνει σήμερα τα 52 του χρόνια!

Γενέθλια για τον Steven Adler (ex-GUNS N’ ROSES), ο οποίος κλείνει σήμερα τα 52 του χρόνια!

 Τα 52 του χρόνια κλείνει ο πρώην ντράμερ των Guns N' Roses, Steven Adler, που γνώρισε την παγκόσμια επιτυχία μέσα από το συγκρότημα στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio και το πραγματικό του όνομα είναι Michael Coletti.  Πήρε το όνομα Steven, στα πλαίσια της τήρησης των εβραϊκών παραδόσεων, ενώ το επίθετο Adler, προέκυψε από το γάμο της μητέρας του με τον Melvin Adler. Έμαθε ως αυτοδίδακτος να παίζει κιθάρα, εμπνευσμένος από hard rock ονόματα της δεκαετίας του ’70, όπως οι Kiss και Aerosmith. Στα 13 του χρόνια, οι γονείς του τον έστειλαν να ζήσει με τον παππού και την γιαγιά του, στο Los Angeles, λόγω της κακής του συμπεριφοράς. Εκεί έγινε φίλος με έναν επίδοξο μουσικό, τον Saul Hudson, που τελικά υιοθέτησε το ψευδώνυμο Slash. Κάποια στιγμή, επέστρεψε στο πατρικό του, όπου τελείωσε το σχολείο και έμαθε παράλληλα ντραμς.


 Το 1983, ξαναγύρισε στο Los Angeles και σχημάτισε μαζί με τον Slash, ένα μουσικό δίδυμο που ονόμασαν Road Crew. Περίπου δύο χρόνια μετά, οι Road Crew διαλύθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Axl Rose, Izzy Stradlin και Duff McKagan για τον σχηματισμό των Guns N’ Roses. Μαζί με την τεράστια επιτυχία τους, κυρίως μέσα από το “Appetite for Destruction” του 1987, ανέκυψαν και εσωτερικά προβλήματα μέσα στην μπάντα, κυρίως εξαιτίας του εθισμού των μελών της στα σκληρά ναρκωτικά. Το 1990, ο ντράμερ είδε την πόρτα της εξόδου, με αποτέλεσμα να βουτήξει ακόμα πιο βαθιά στην κατάχρηση ουσιών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων υγείας, όπως η καρδιακή προσβολή και δύο εγκεφαλικά επεισόδια. Προσπάθησε αρκετές φορές να επιστρέψει στον κόσμο του ροκ, ξανασχηματίζοντας ανεπιτυχώς τους Road Crew και συμμετέχοντας για μόλις τρεις μήνες στους ανασχηματισμένους, Bulletboys.


 Τη μεγαλύτερη δημοσιότητα του στη δεκαετία του ’90 δεν την έλαβε για κάποιο μουσικό του επίτευγμα, αλλά για την επιτυχή του μήνυση κατά των G N' R σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απολύθηκε, καθώς και για την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε επειδή επιτέθηκε σε δύο γυναίκες, δύο διαφορετικά περιστατικά. Το ξεκίνημα του 21ου αιώνα, τον βρήκε να γράφει ένα βιβλίο για τα χρόνια που πέρασε στους G N' R, να παίζει μουσική σε διάφορες μπάντες του Los Angeles, να συμμετέχει σε τηλεοπτικό reality σόου και να προσπαθεί να πετύχει ένα reunion της αρχικής σύνθεσης των Guns.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου