13 Ιαν 2017

Οι νέοι δίσκοι που πρέπει να ακούσεις σήμερα (13/01/2017)


 Παρασκευή έφτασε και -τα ‘χουμε ξαναπεί- οι μουσικόφιλοι πανηγυρίζουν, αφού κάθε τέτοια μέρα τα ηχεία πλημμυρίζουν με νέες μουσικές και κυκλοφορίες δίσκων. Δεύτερη, λοιπόν, Παρασκευή για το 2017 που ξεκίνησε φουριόζο πριν από μία εβδομάδα, οπότε πάμε γρήγορα-γρήγορα να δούμε τα non-misses για σήμερα.

Sepultura – Machine Messiah

 Η ιστορική μπάντα από τη Βραζιλία κυκλοφόρησε σήμερα τον 14ο δίσκο της, με τίτλο ‘Machine Messiah’, και το «σερί» που χτίζεται φαίνεται ιδανικό για τους φίλους της σκηνής, έπειτα από τις πρόσφατες κυκλοφορίες των Metallica (όχι και τόσο thrash), και Testament (που εντυπωσίασαν). Σε δύο βδομάδες κυκλοφορούν νέο δίσκο και οι KREATOR, οπότε καταλαβαίνετε… Τα τέσσερα χρόνια μεταξύ του νέου δίσκου και του ‘The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart‘ (2013), είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει ποτέ μεταξύ δύο δίσκων των Sepultura.




Grave Digger – Healed by Metal

 Metal εκ Γερμανίας ορμώμενο, από τους Grave Digger που μετρούν σχεδόν 4 δεκαετίες ζωής και 18 studio δίσκους μαζί με αυτόν που κυκλοφόρησε σήμερα μέσω της Napalm Records. Το ‘Healed by Metal’ είναι ο πρώτος δίσκος της μπάντας με τον νέο της πληκτρά, Marcus Kniep. Χωρίς αργοπορίες, 10 ολοκαίνουρια κομμάτια συν δύο bonus tracks στην limited edition, έτοιμα για κατανάλωση.




 The xx – I See You

 Πέντε χρόνια μετά το ‘Coexist’ του 2012, οι Λονδρέζοι επιστρέφουν με έναν απ’ τους πιο πολυαναμενόμενους δίσκους, έπειτα από το συνεχές και μυστηριώδες teasing που έκαναν για αρκετό καιρό. Ο νέος δίσκος τιτλοφορείται ‘I See You’ και αποτελείται από 10 κομμάτια, ενώ οι The xx έχουν ήδη ανακοινώσει ευρωπαϊκή περιοδεία, με περίεργο τρόπο είναι η αλήθεια. Ακούστε ολόκληρο τον δίσκο μέσω Spotify και μεταφερθείτε στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube για να ακούσετε τα δύο τραγούδια που έχουν δημοσιευθεί εκεί.




Pain of Salvation – In the Passing Light of Day

 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, ‘Entropia’, οι Σουηδοί progressive rock/metallers κυκλοφόρησαν σήμερα τον 10ο δίσκο τους, με τίτλο ‘In the Passing Light of Day’. Όπως έχουν κάνει γνωστό, ο νέος αυτός δίσκος είναι επηρεασμένος από το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που κράτησε τον Daniel Gildenlöw καθηλωμένο στο νοσοκομείο για πολύ καιρό το 2014, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μέσω της μέσω της δισκογραφικής InsideOut που συνεργάζεται με την μπάντα εδώ και πολλά χρόνια και την παραγωγή έχει αναλάβει ο Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah). Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο παρακάτω μέσω Spotify και να μεταφερθείτε στο νεοσύστατο κανάλι τους στο YouTube.




The Flaming Lips – Oczy Mlody

Άλμπουμ υπ’ αριθμόν 14 για τους Αμερικανούς The Flaming Lips, με τον frontman της μπάντας, Wayne Coyne, να ισχυρίζεται πως εμπνεύστηκε τον τίτλο του δίσκου, των κομματιών αλλά και μερικούς από τους στίχους διαβάζοντας ένα μεταχειρισμένο βιβλίο με τίτλο ‘Close to Home’. Με 12 νέα τραγούδια και διάρκεια σχεδόν μίας ώρας, αλλά και με μία συνεργασία-έκπληξη με την Miley Cyrus για το τελευταίο κομμάτι, ‘We a Famly’, η νέα δουλειά των The Flaming Lips είναι εδώ. Ο δίσκος είναι διαθέσιμος από σήμερα στο Spotify, ενώ στο επίσημο κανάλι της μπάντας στο YouTube μπορείτε να ακούσετε τέσσερα απ’ τα τραγούδια του, που «επιστρατεύθηκαν» κατά τη διάρκεια του teasing.




Bonobo – Migration

Ο Simon Green, κατά κόσμον Bonobo, επιστρέφει δισκογραφικά με το ‘Migration’, τέσσερα χρόνια μετά το ‘The North Borders’ του 2013. Ξανά σε συνεργασία με τη δισκογραφική Ninja Tune και με δύο πολύ καλά κομμάτια να μας έχουν προϊδεάσει για το τι θα πρέπει να περιμένουμε, μπορείτε να ακούσετε το ‘Migration’ στην ολότητά του μέσω Spotify αλλά και μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο YouTube.




Run The Jewels – Run The Jewels 3

Με τον… πρωτότυπο τίτλο ‘Run The Jewels 3’ (όχι και ότι δεν τον περιμέναμε έπειτα από το ομότιτλο με την μπάντα πρώτο άλμπουμ και το ‘Run The Jewels 2’ που το ακολούθησε, η φυσική κυκλοφορία του 3ου δίσκου των Αμερικανών είναι γεγονός. Και λέμε φυσική, διότι τα Χριστούγεννα είχαν φροντίσει να τον δημοσιεύσουν στις πλατφόρμες streaming, εκπλήσσοντάς μας με μία συνεργασία με τον frontman των Rage Against The Machine, Zack de laRocha, για το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, ‘Report to the Shareholders/Kill Your Masters’.




Hans Zimmer – The Classics

Για το τέλος, ο μεγάλος Hans Zimmer. Έπειτα από ένα πρωτοφανές, για την ιδιότητά του, ευρωπαϊκό tour, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης που έχει «ντύσει» με τη μουσική του σύγχρονα αριστουργήματα της 7ης τέχνης, με τα ‘Inception’, ‘Gladiator’, ‘The Dark Knight Rises’ και ‘The Lion King’ να αποτελούν λίγα μόνο απ’ αυτά. Η νέα του συλλογή, λοιπόν, έχει τίτλο ‘The Classics’, και περιέχει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της, δηλαδή τις κλασικές του επιτυχίες, 12 στον αριθμό για να ακριβολογούμε.




Τέλος, μέσα σε όλα αυτά, οι «δικοί μας» Firewind που διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο, κυκλοφόρησαν το τρίτο κομμάτι του πολυαναμενόμενου νέου δίσκου τους. Ακούστε το εδώ.

by straightonmusic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου