27 Ιαν 2017

Πλάκ Σάππαθ – “Σάππαθ Πλότυ Σάππαθ” και άλλοι κλασσικοί metal δίσκοι με Ελληνικούς χαρακτήρες!

Πλάκ Σάππαθ – “Σάππαθ Πλότυ Σάππαθ” και άλλοι κλασσικοί metal δίσκοι με Ελληνικούς χαρακτήρες!

 Αρκετοί εκεί έξω σίγουρα θα έχετε πετύχει δίσκους ή κασσέτες τα παλιότερα χρόνια με Ελληνικές επιγραφές στα ξένα κομμάτια. Το 1ο που προσωπικά είχα δεί ήταν το ''Somewhere In Time'' των Iron Maiden όταν φίλος το είχε αγοράσει σε βινύλιο. Φανταστείτε έκπληξη να βλέπεις τίτλους τύπου ''Κότ Σάμγουερ Ιν Τάιμ'', ''Σί Οφ Μάντνεςς'', ''Ντετζα-Βι'' και τα παρεμφερή. Το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση ειδικά προς τα τέλη του '80, όταν το υπουργείο πολιτισμού υποχρέωνε τις εταιρείες να κυκλοφορτούν τους δίσκους στην Ελλάδα με Ελληνικούς χαρακτήρες!

 Και φιανόταν πραγματικά παράξενο να βλέπεις τίτλους όπως " ΦΑΙΤΙΝΓΚ ΔΕ ΓΟΥΟΡΛΝΤ", "ΣΑΞΟΝ - ΡΟΚ ΔΕ ΝΕΙΣΟΝΣ", αλλά και σε ονόματα , όπως στον παραγωγό των ΑΪΡΟΝ ΜΕΪΝΤΕΝ "Μάρτιν Πέρτς" (Martin Birch)!

 Οι ρομαντικοί της εποχής δεν έδειχναν να πτοούνται καθώς αυτό που μετρούσε πάνω απ'όλα ήταν το μουσικό περιεχόμενο και όχι η προέλευση. Υπήρχαν βέβαια και οι πιουρίστες οι οποίοι καταδίκαζαν τέτοια σκηνικά...

 Όσοι θέλετε να θυμηθείτε ανάλογα σκηνικά, τσεκάρετε τις παρακάτω φωτογραφίες, και αν έχετε και κάποια δικιά σας 8α χαρούμε να μας τη στείλετε να την ανεβάσουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου