15 Φεβ 2016

A Day To Remember... 15/2 [Dirk Schlächter]



ΟΝΟΜΑ: Dirk Schlächter


INSTRUMENT: Μπάσο


ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 15 Φεβρουαρίου 1965 [51]


ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Bad Nauheim, Γερμανία


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: GAMMA RAY


HIGHLIGHTS: Είναι ο απόλυτος συνοδοιπόρος του Kai Hansen, όντας ο μόνος που έχει επιβιώσει απ’ την αρχική σύνθεση των GAMMA RAY. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για την μπάντα του, που έχει δείξει ότι αφήνει στην άκρη το εγώ του, αποτελώντας έναν απ’ τους ελάχιστους μουσικούς του χώρου που μεταπήδησε από την κιθάρα στο μπάσο προκειμένου να είναι χρήσιμος με οποιοδήποτε τρόπο στο συγκρότημα.


ΕΧΕΙ ΠΕΙ: "Η μεγαλύτερη αλλαγή μετά από 25 χρόνια πορείας, είναι ότι βλέπεις νέες μπάντες να εμφανίζονται και είσαι το είδωλό τους. Αυτό είναι περίεργο και με κάνει να νιώθω γέρος… Το να είσαι επιρροή για κάποιον νεότερο είναι όμορφο συναίσθημα, αλλά σε κάνει να νιώθεις μεγάλος…"


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Με εξαίρεση την πρώτη φορά που οι GAMMA RAY ήρθαν στην Ελλάδα το 1990, ο μπασίστας δεν έχει χάσει καμία από τις επόμενες επισκέψεις της μπάντας, εννέα τον αριθμό.





 Ο Dirk Schlächter ήταν ανέκαθεν παιδί της μουσικής, κάτι που αποδεικνύεται και απ’ το γεγονός ότι από τα οκτώ του χρόνια φοιτούσε σε μουσικό σχολείο. Έχοντας για είδωλό του τον Carlos Santana ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα, μετά από οκταετή εξάσκηση όμως και παίζοντας σε διάφορες τοπικές μπάντες αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσο θαυμάζοντας ιδιαίτερα μουσικούς της fusion και της jazz. Το 1989, γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σειράς μαθημάτων σε κάποιο μουσικό κολέγιο, με τον Kai Hansen, όπου εκείνος παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής, ενώ ο Schlächter, μαθήματα κιθάρας. Λίγους μήνες αργότερα, έμαθε ότι οι GAMMA RAY, έψαχναν για δεύτερο κιθαρίστα και θέλοντας να συμμετάσχει στη σύνθεσή τους, επέστρεψε ολοκληρωτικά στην κιθάρα. Αρχικά, είχε guest παρουσία, παίζοντας μπάσο σε δύο κομμάτια του “Heading for Tomorrow”, τελικά όμως το 1991, ενσωματώθηκε στο συγκρότημα ως κιθαρίστας, αν και ο ίδιος αισθανόταν μπασίστας, όπως έχει δηλώσει. Η ιστορία δείχνει πως αμφιταλαντεύτηκε πολύ ανάμεσα στα δυο αυτά μουσικά όργανα. 

 Έτσι ενώ άρχισε να αισθάνεται πραγματικός κιθαρίστας, διαθέτοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση, μετά από κάποιο καιρό, άρχισε και πάλι να αναρωτιέται γιατί να παίζει κιθάρα αφού ήταν πιο δυνατός στο μπάσο, όπου είχε και ένα μοναδικό στυλ. Έτσι μετά την ολοκλήρωση του “Land of the free”, το 1996, κατόπιν συζήτησης, πρότεινε στον μπασίστα Jan Rubach, να ανταλλάξουν θέσεις. Τελικά, ο Rubach παραιτήθηκε εντελώς από την μπάντα, ο Schlächter πήρε το ρόλο του και ο Henjo Richter, έγινε νέος κιθαρίστας τους. Στους GAMMA RAY συνεχίζει μέχρι σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του έντεκα άλμπουμ μαζί τους, για τα οποία συνήθως έχει μικρή συνθετική συνεισφορά, ενώ από το 1993, εκτελεί και χρέη συμπαραγωγού για τις κυκλοφορίες της μπάντες μαζί με τον Hansen. Κατά τα άλλα, έχει εμφανιστεί ως guest ή έχει αναλάβει την παραγωγή για διάφορες άλλες μπάντες, συμπεριλαμβανομένων των FREEDOM CALL, STORMWARRIOR, BRAINSTORM, IRON SAVOR και ANGRA. Από το 2010 τέλος, είναι επίσης μέλος των symphonic metallers, NEOPERA με τους οποίους το 2014 κυκλοφόρησαν μια δουλειά.


Από το RockHard
Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτης "The Unknown Force" Γιώτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου