11 Απρ 2016

The Book of Heavy Metal… 11/04 [33 χρόνια πριν, οι METALLICA διώχνουν κλοτσηδόν τον Dave Mustaine, μην αντέχοντας άλλο τον προβληματικό χαρακτήρα του!]



 Ο χρόνος γυρίζει πίσω στο 1983, την εποχή που βρίσκουμε τους METALLICA να έχουν μετακομίσει οριστικά στο San Francisco, τη φήμη τους να έχει εξαπλωθεί σημαντικά έχοντας πλέον και τον Cliff Burton στη σύνθεσή τους και αρχές Απριλίου να μπαίνουν μαζί με τον Mark Whitaker σε ένα βαν και να ταξιδεύουν 3.000 μίλια μέχρι την Ανατολική Ακτή. Εκεί πρόκειται να συναντήσουν τον Johnny Zazula και τη γυναίκα του, οι οποίοι διοργανώνουν την “Metal up your ass” tour, από τις 8 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου στο πλαίσιο της οποίας οι METALLICA εμφανίζονται ως support στους VANDENBERG, RODS και VENOM, όπως επίσης και headliners με support τους ANTHRAX.


 Οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι αν θέλουν παρ’ όλα αυτά να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, θα πρέπει πρώτα να ξεφορτωθούν ένα σημαντικό πρόβλημα γι’ αυτούς, που ακούει στο όνομα Dave Mustaine.

 Ο κιθαρίστας, έχει κλείσει δυο χρόνια θητείας στο συγκρότημα, οι εντάσεις όμως μεταξύ αυτού και των υπολοίπων δεν έχουν σταματημό. Αιτία γι’ αυτές, οι μεγάλες καταχρήσεις και τα προβλήματα του Mustaine με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αλλά και ο οξύθυμος χαρακτήρας του με την επιθετική του συμπεριφορά, στοιχεία που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι υπόλοιποι.

 Τα περιστατικά, είναι σχεδόν καθημερινά. Ιστορίες από εκείνη την εποχή, θέλουν ένα βράδυ τον μεθυσμένο Mustaine να χύνει μια μπύρα στο μπάσο του μπασίστα τους τότε, Ron McGovney και όταν αυτός επιχειρεί την επόμενη μέρα να παθαίνει ηλεκτροσόκ. Λίγες μέρες αργότερα, σε μια ακόμη βραδιά έντονης κατανάλωσης αλκοόλ, ο Hetfield κλοτσάει το σκύλο του κιθαρίστα και αυτός απαντάει χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο. Αυτό το τελευταίο μάλιστα, φέρεται να ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

 Τελικά, σαν σήμερα, στις 11 Απριλίου του 1983, αποφασίζουν να πακετάρουν τον εξοπλισμό του και να τον βάλουν σε ένα λεωφορείο με προορισμό το Los Angeles, ενώ την ίδια μέρα, παραλαμβάνουν απ’ το αεροδρόμιο του Newark τον αντικαταστάτη του, Kirk Hammett, κιθαρίστα των EXODUS.

 Ο ίδιος ο Mustaine θα’χει να το λέει βέβαια, πόσο πολύ απογοητεύτηκε από την κίνηση αυτή των πρώην συνεργατών του, οι οποίοι δεν τον προειδοποίησαν ποτέ, ούτε του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία.

 Κατά τ’ άλλα η συνέχεια είναι γνωστή σε άπαντες. Οι METALLICA θα συνεχίσουν με τον Hammett, κατακτώντας την κορυφή του metal, ενώ ο Mustaine θα ιδρύσει τους MEGADETH, με τους οποίους θα γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία στο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 Ο Brian Slagel, ιδιοκτήτης της Metal Blade Records, θυμόταν και δήλωνε χρόνια αργότερα σχετικά με τον Mustaine τα εξής: “Ο Dave ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος τύπος αλλά είχε επίσης και τεράστιο πρόβλημα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Γινόταν λιώμα και μεταμορφωνόταν σ’ ένα πραγματικά τρελό άνθρωπο, σ’ έναν οργισμένο μανιακό, και οι υπόλοιποι στην μπάντα απλά δεν το άντεχαν άλλο αυτό μετά από λίγο διάστημα. Θέλω να πω πως και αυτοί έπιναν, αλλά ο Dave έπινε περισσότερο… Πολύ περισσότερο. Μου ήταν αρκετά ξεκάθαρο πως το συγκρότημα είχε αρχίσει να μπουχτίζει με το να τον βλέπουν εξωπραγματικά μεθυσμένο όλη την ώρα…”

Απο το RockHard
Και την Χαρά Νέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου