12 Απρ 2016

10 metal μπάντες των 80’s που δεν είχαν την αναγνώριση που τους άξιζε (& ίσως δεν ακούσατε ποτέ)

10 metal μπάντες των 80’s που δεν είχαν την αναγνώριση που  τους άξιζε (& ίσως δεν ακούσατε ποτέ)

 Τα 80ς ήταν η καλύτερη περίοδο για το heavy metal. Κάποιες από τις μεγαλύτερες μπάντες έχτισαν την καριέρα τους σ’αυτή τη δεκαετία, προσφέροντας καταπληκτικά albums που σήμερα χαρακτηρίζονται κλασικά!

 Υπήρχαν όμως και μπάντες εκείνη την περίοδο που δεν κατάφεραν να έχουν την αναγνώριση που τους άξιζε για πολλούς και διάφορους λόγους.Ας δούμε λοιπόν 10 μπάντες των 80ς που ενώ άξιζαν την παγκόσμια αναγνώριση τελικά παρέμειναν underground.

Jameson Raid:
Tο συγκρότημα από τα West Mindlands είχε την δυνατότητα να ακολουθήσει τα χνάρια των Budgie και Thin Lizzy. Ο αρχικός drummer των Judas Priest John Hinch ήταν ο manager τους και συμμετείχαν στην συλλογή Compilation Metal For Muthas II με το κομμάτι “Hard Lines”. Επίσης κυκλοφόρησαν το πολύ καλό Ep “Seven Days Of Splendour” και άλλο ένα Ep αργότερα στην χρονιά. Οι Jameson Raid όμως ήταν μια μπάντα πολυ μπροστά από την εποχή τους και έτσι διέλυσαν το 1983. Επανασυνδέθηκαν το 2010 και η μπάντα έχει εμπορική επιτυχία κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν πέτυχαν εξ αρχής!


Slayer ( Texas ):
Την περίοδο που οι Slayer που όλοι γνωρίζουμε επαναπροσδιόριζε το thrash, η μπάντα από το San Antonio έδινε το δικό της στίγμα στη metal μουσική. Οι Texas Slayer κυκλοφόρησαν το Ep “Prepare To Die” το 1983 παίζοντας power metal με prog στοιχεία. Ηχογράφησαν ένα album το “Go For The Throat” το 1984 αλλά κυκλοφόρησε 4 χρόνια αργότερα λόγω προβλημάτων με την δισκογραφική εταιρία. Αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν το όνομα τους σε San Antonio Slayer λόγω νομικών προβλημάτων με τους thrashers Slayer και διέλυσαν το 1984 παίζοντας ένα show με τους Slayer κάτω από την επωνυμία Slayer Vs Slayer!



Warlord:
Σε μια περίοδο ετών από το 1980 οι Warlord είχαν κομμάτια τους στις συλλογές Metal Massacre II, Metal Massacre III και κυκλοφόρησαν 2 καταπληκτικά albums. Το “Deliver Us From Evil” του 1983 είναι ένα album χαρισματικό συνδυάζοντας το prog με τις metal επιρροές των 70ς και το full length album που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα το “And The Cannons Of Destruction Have Begun” χαρακτηρίζεται ακόμα και σήμερα ως ένα από τα πιο επιδραστικά και δημιουργικά album των 80ς.
Η αποτυχία στο να διατηρηθεί ένα σταθερό line up ώθησε τους Warlord στην διάλυση τους το 1986. Τα reunion του 2002 και 2011 δεν κατάφεραν να έχουν την φρεσκάδα και την δημιουργικότητα των πρώτων χρόνων.



Helstar:
Χωρίς τους Helstar το αμερικάνικο power metal θα ηχούσε πού διαφορετικά. Δημιουργήθηκαν το 1982 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους “Burning Star” το 1984. Δύο χρόνια αργότερα και με διαφορετικό line up κυκλοφόρησαν το “The Remants Of War”.
H μπάντα έφτασε ψηλά σε δημοτικότητα στα τέλη των 80ς υπογράφοντας στην Metal Blade Records κυκλοφορώντας τα “A Distant Thunder” 1988 και “Nosferatu” 1989. Δυστυχώς η μπάντα έχασε τον προσανατολισμό της και αυτό είχε ως συνέπεια την διάλυση τους το 1995. 6 χρόνια αργότερα επανασυνδέθηκαν αλλά έχοντας πολλές αλλαγές μελών δεν κατάφεραν να πιάσουν την ατμόσφαιρα και το δημιουργικό ζενίθ των πρώτων χρόνων.



Grinder:
Oι Grinder είναι μια γερμανική thrash μπάντα που δημιουργήθηκε στα τέλη των 80ς. Δεν κατάφεραν να κάνουν το μεγάλο βήμα αν και τα 2 πρώτα album τους έχριζαν περισσότερη προσοχή από τους οπαδούς και τις δισκογραφικές εταιρίες!
Οι Grinder ήταν ο προπομπός στο τι κατάφεραν να κάνουν οι Machine Head λίγα χρόνια αργότερα. Επίσης ήταν η πρώτη διεθνής μπάντα που έκανε live στην Τουρκία.



Hobbs’ Angel Of Death:
Oι thrashers Hobbs’ Angel Of Death κυκλοφόρησαν το ομώνυμο album τους το 1988 από την SPV Records το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα thrash album της χρονιάς. Δεν κατάφεραν να κάνουν την αναμενόμενη επιτυχία και διέλυσαν το 1995. Υπήρξε ένα reunion το 2002 και η μπάντα είναι ενεργή αλλά το ντεμπούτο album τους θεωρείται αξεπέραστο ως σήμερα.



Mekong Delta:
Oι τεχνικοί thrashers από την Γερμανία δημιουργήθηκαν το 1985 και από τότε ακολούθησαν το δικό τους progressive μονοπάτι αρνούμενοι έ να προσδιορίζονται κάτω από ταμπέλες και πλαίσια. Τα πρώτα 3 album τους ήταν καταπληκτικά και ενώ η μπάντα είναι ακόμα ενεργή δημιουργώντας καλά album, τα θεμέλια των 3 πρώτων απλά δεν συγκρίνονται.



Savage:
Ενας λόγος που μπορεί να γνωρίζεται αυτή τη μπάντα είναι η διασκευή των Metallica στο “Let It Loose” ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους. Το ντεμπούτο album του 1983 “Loose And Lethal” είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του βρετανικού metal εκείνης της περιόδου. Οι Savage διέλυσαν το 1986 και επανασυνδέθηκαν το 1995.



Acid:
Οι Βέλγοι Acid δημιουργήθηκαν το 1980 και κυκλοφόρησαν 2 εξαιρετικά albums 3 χρόνια αργότερα. Εχοντας εμφανής επιρροές από Motorhead και Venom προσπάθησαν να κάνουν το επόμενο βήμα κάτι που τελικά δεν συνέβη καθώς διέλυσαν το 1985.



Picture:
Στις αρχές των 80ς οι Picture ήταν η μπάντα που έκανε γνωστή την Ολλανδία στα metal δρώμενα. Δημιουργήθηκαν το 1979 και τα 2 πρώτα albums τους τα “Picture 1” 1980 και “Heavy Metal Ears” 1981 ήταν αρκετά heavy με σήμα κατατεθέν τον βρετανικό ήχο της εποχής. Η μπάντα διέλυσε στα τέλη των 80ς και επανασυνδέθηκε το 2007 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

by RockOverdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου