7 Απρ 2016

Ο γραφικός χαρακτήρας του David Bowie εξηγεί γιατί στ' αλήθεια ήταν φτιαγμένος από αστερόσκονη



 Μετά τον θάνατο του David Bowie ήταν λογικό να αρχίσουν οι δημοπρασίες σπάνιων αντικειμένων που βρέθηκαν κατά καιρούς στα χέρια συλλεκτών και κυρίως χειρόγραφα με στίχους του, που απ’ ό,τι λένε και οι γραφολόγοι μαρτυρούν ότι ο καλλιτέχνης ήταν όντως ένα πλάσμα φτιαγμένο από... αστερόσκονη.

 Κάποιος που έγραφε, σχεδιάζοντας μικρά κυκλάκια πάνω από το γράμμα “i” της αγγλικής αλφαβήτου και τα “d”, τα “l” και τα “t” μοιάζουν με χαρούμενες ζωγραφιές… Σύμφωνα με τα όσα διέγνωσε ο διάσημος γραφολόγος ο Adam Brand - ο ίδιος που είχε την τύχη να ρίξει μια ματιά και στα... εξαίσια γραπτά του Kanye West, o γραφικός χαρακτήρας του Bowie αντανακλά τα περισσότερα στοιχεία της ιδιόρρυθμης περσόνας του. Και να τι λέει: «Για κάποιον που αγαπούσε τόσο τους πειραματισμούς, είναι εκπληκτικό το ότι παρουσιάζει έναν αργόσυρτο γραφικό χαρακτήρα, με όρθια ελαφρώς αριστερόστροφα γράμματα και φροντισμένες δομές», λέει ο Brand, βασιζόμενος στο χειρόγραφο των στίχων του “The Jean Genie”, του 44χρονου, όταν το έγραψε Bowie.



 Ο γραφολόγος επισημαίνει ότι η ευαισθησία του καλλιτέχνη είναι εμφανής στα “d”, που μοιάζουν με μπαλονάκια, κάτι, όμως, που μαρτυρά και μια μικρή πίεση. Ακόμη κι αυτή η αίσθηση του απόκοσμου και απόμακρου που κρατά απόσταση απ’ όσα μπορεί να τον πληγώσουν αποτυπώνεται στον γραφικό χαρακτήρα του Bowie, σύμφωνα με τον γραφολόγο, καθώς άλλωστε και η ανάγκη του καλλιτέχνη να αλλάζει περσόνες, να μεταμορφώνεται, να θέλει να συναναστρέφεται με ανθρώπους, αλλά να μην επιτρέπει να τον πλησιάσουν υπερβολικά σε συναισθηματικό επίπεδο.

 Σύμφωνα με τον ειδικό, ο τρόπος με τον οποίο έγραφε ο Bowie, κάνοντας χρήση στενών έντονων γραμμών και δυνατών, σχεδόν τυπωμένων γραμμάτων, αποκαλύπτει πολλά για τις οργανωτικές ικανότητες που διέθετε ο καλλιτέχνης, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε με το μυαλό τις καταστάσεις γύρω του, ακόμη κι αν η καρδιά του του έλεγε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Και αυτά τα “i” με την τελίτσα – κύκλο από πάνω τους; Ο γραφολόγος το εξηγεί ως την ανάγκη του Bowie να κάνει την παρουσία του αισθητή, να ξεχωρίσει. «Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα πέτυχε», καταλήγει.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου