1 Σεπ 2015

Review: ROTTING CHRIST Lucifer Over Athens


Ήτοι μεν πρώτιστα χάος γένετο…

 Κάθε συναυλία των Rotting Christ είναι μια έντονη (το λιγότερο που μπορείς να πεις) εμπειρία. Από τις αρχές φαινόταν ότι το σανίδι θα ήταν το στοιχείο τους. Φτάνοντας στο 2015, οι Rotting Christ φαίνεται να έχουν περισσότερη όρεξη από ποτέ. Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013 (η 8 Δεκέμβρη μπήκε λόγω sold out στις 7), έπαιξαν στο συναυλιακό χώρο Gagarin 205 στη Λιοσίων. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν το πρώτο live album τους με το setlist της δεύτερης μέρας, αν και με άλλη σειρά και χωρίς κάποια κομμάτια (Λείπουν οι διασκευές σε Diamanda Galas και Current 93 με τα “Orders From The Dead” και “Lucifer Over London” αντίστοιχα).

 Χωρίς πολλά-πολλά, ο δίσκος αυτός αποτελεί μια πολύ καλή ηχογράφηση του live εκείνης της ημέρας. Το συγκρότημα ήταν σε τρομερή φόρμα: Λυσσαλέα riffs, ο Θέμης δίνει στιβαρό drumming και μαζί με τον μπασίστα (Βαγγέλη Καρζή) αποτελούν το rhythm section και τη σπονδυλική στήλη της όλης συναυλίας, ενώ ο Σάκης με την πρώτη ευκαιρία εξαπολύει προστάγματα στο κοινό να τα «σπάσει».

 Όσο για το setlist, ήταν ένα «ποτ-πουρί» από αγαπημένα κλασσικά κομμάτια των Rotting Christ, μαζί με κάποια σπάνια διαμαντάκια, που εκτεινόταν από τις πρώτες μέρες του "Satanas Tedeum" μέχρι και το "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού". Ορισμένα από αυτά τα κομμάτια εμφανίζονταν για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 8 χρόνια. Τα “The Nereid of Esgalduin”, “The Fourth Knight Of Revelation”, “Quintessence”, “The Call of the Aethyrs”, είναι μερικά παραδείγματα κομματιών που δεν εμφανίζονται συχνά στο setlist τους.

 Εν κατακλείδι, οι Rotting Christ είναι ένα συγκρότημα που ποτέ δεν θα βαρεθώ να τους βλέπω live. Ο Σάκης και η παρέα του είναι οι μεγαλύτερες φανέλες της Ελλάδας στο εξωτερικό και για πάνω από 2 δεκαετίες εκπροσωπούν την Ελληνική σκηνή ως ένα από τα ηγετικά της metal συγκροτήματα. Δεν έμειναν ποτέ στάσιμοι στον ήχο τους και πάντα έβγαζαν κομματάρες. Αναμένουμε και τα νέα τους κομμάτια στα set των συναυλιών.

Βαθμολογία: 88/100






Από το Rock Overdose,

Και τον Γιάννη Πιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου