16 Σεπ 2015

Review: MOTORHEAD Bad Magic



Quick on the trigger, thunder and lightning

 Το 2015 μέχρι στιγμής αποτελεί μια ιδανική χρονιά για το metal, μιας και γίνεται καταιγισμός από νέες κυκλοφορίες τόσο από τιτάνες της μουσικής, όσο και από μικρότερες μπάντες. Στην κατηγορία “τιτάνες” μπαίνουν αυτονόητα και οι θρυλικοί Motӧrhead, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν το 22ο πόνημά τους (ζωή να έχουν), με τίτλο “Bad Magic”.


 Αν ψάξει κανείς την όλη πορεία της μπάντας, θα δει πως όλα τα άλμπουμ ακολουθούν μια επιτυχημένη συνταγή: αλήτικο και πιασάρικο rock ‘n’ roll. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Έτσι λοιπόν, το “Bad Magic” πατάει πάνω στο ίδιο μοτίβο και αποτελεί μια ακόμα πολύ δυνατή προσθήκη στη δισκογραφία της μπάντας. Δεν υπάρχει λόγος να πολυλογούμε: όλα τα κομμάτια είναι κλασικές συνθέσεις Motӧrhead, γεμάτες δυναμισμό, με την παρέα του Lemmy να βρίσκεται σε τρελό κέφι για άλλη μια φορά. Στο δίσκο υπάρχουν γρήγορα κομμάτια, όπως τα “Victory or Die” και “Thunder &Lightning”, mid-tempo συνθέσεις, όπως το “Fire Storm Hotel”, ένα πιο blues κομμάτι(“Till the End”), ενώ η διασκευή στο “Sympathy for the Devil” των Rolling Stones  κλείνει την εν λόγω κυκλοφορία, μετά από 42 λεπτά διαρκούς αλητείας. Οι συνθέσεις είναι όλες τους πάρα πολύ καλές, χωρίς να υπάρχουν fillers. Ο ήχος για άλλη μια φορά είναι εξαιρετικός, χάρη στη δουλειά του για χρόνια συνεργάτη τους στην κονσόλα, Cameron Webb. Όσον αφορά το συγκρότημα, έχουμε έναν Mikkey Dee που παίζει σαν θηρίο πίσω από το drum kit, έναν Phil Campbell που για ακόμα μια φορά έκανε φοβερή κιθαριστική δουλειά και τέλος τον τεράστιο Lemmy, ο οποίος δείχνει να μη φοβάται χάρο και παρά τα προβλήματα υγείας του συνεχίζει να παίζει με πολύ όρεξη. Φυσικά, η φωνή του ακούγεται φανερά πιο ταλαιπωρημένη και οι τυχόν αδυναμίες του καλύπτονται χάρη στην παραγωγή.

 Στο σύνολό του, το “Bad Magic” είναι μια πολύ καλή δουλειά, η οποία καταφέρνει με τεράστια άνεση να διαδεχθεί το επιτυχημένο “Aftershock”, και αναμένεται να κερδίσει ακόμα και τους πιο die -hard οπαδούς τους. Δυστυχώς, όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, με το Lemmy να διακόπτει τις συναυλίες του επειδή αδυνατεί να βγάλει το σόου, μας κάνουν να σκεφτόμαστε αν το συγκρότημα θα έχει μέλλον μπροστά του. Τουλάχιστον, αν αυτός ο δίσκος είναι οι τίτλοι τέλους για τον Lemmy και την παρέα του, η μπάντα θα κλείσει τη 40χρονη πορεία της με το κεφάλι ψηλά. Καλή ακρόαση λοιπόν!

Βαθμολογία: 88/100


Από το Rock Overdose,

Και τον Γιάννη Πιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου