16 Μαρ 2016

IRON MAIDEN: Ετοιμάζουν ένα ιστορικό πακέτο για την Record Store Day 2016

IRON MAIDEN: Ετοιμάζουν ένα ιστορικό πακέτο για την Record Store Day 2016

 Το “Soundhouse Tapes” ήταν η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Iron Maiden σε βινύλιο το 1979. Στην μεγάλη τους ιστορία το 2015 έμελλε να είναι η χρονιά που κυκλοφόρησαν το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι που έχουν γράψει ποτέ. Το “Empires Of The Clouds” είναι ένα 19λεπτό έπος το οποίο έγραψε ο Bruce Dickinson και αφηγείται την ιστορία του αεροσκάφους R101, μια ανθρώπινη ιστορία θέλησης και ονείρων με τραγική εξέλιξη, όπως δηλώνει ο ίδιος ο mainman της μπάντας.


 Η μπάντα σε συνεργασία με την Parlophone Records ( BMG) στην Αμερική πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα limited edition 12” picture disc single για την Record Store Day 2016. Δημιουργήθηκε ένα πιστό αντίγραφο της εφημερίδας που ενημέρωνε για το συμβάν του R101 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως artwork.

 Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του The Book Of Souls” θέλαμε να κάνουμε κάτι έτσι ώστε το τραγούδι “Empire Of The Clouds” να μείνει στην ιστορία και με την κυκλοφορία του single αυτό θα γίνει πραγματικότητα, δήλωσε ο διευθυντής στρατηγικού μάρκετινγκ της Parlophone Records Paul Fletcher.

 To single θα περιέχει ως artwork το πιστό αντίγραφο της daily mirror από το 1930 καθώς και γεγονότα που είχαν καταγραφεί από ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής. Θα είναι μια κυκλοφορία που θα λατρέψουν και οι φαν των Iron Maiden καθώς και οι φαν του βινυλίου.

by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου