24 Φεβ 2015

REVIEW: UFO "A Conspiracy of Stars"


Τούτοι εδώ οι Βρετανοί rockers δεν λένε να το βάλουν κάτω, και ύστερα από 46 !!! χρόνια ενεργής παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, έχοντας  βγάλει δυο ντουζίνες δίσκους, είναι για άλλη μια φορά κοντά μας για να μας παρουσιάσουν τον καινούργιο τους δίσκο “A Conspiracy of Star”’.
Παρά την απουσία του ιδρυτή ‘τοτέμ’ μπασίστα τους Pete Way, το συγκρότημα έβγαλε ένα δίσκο, ο οποίος διακατέχεται από ένα αέρα ενθουσιασμού. Βέβαια τα άλλα δυο ‘αρχαία’ μέλη της μπάντας, ο ντράμερ Andy Parker και ο τραγουδιστής Phil Mogg είναι ‘οπλισμένοι και έτοιμοι’, όπως επίσης και ο κιμπορντίστας αλλά και δεύτερος κιθαρίστας Paul Raymond,  και με τη προσθήκη του πολύ καλού μπασίστα Rob De Luca ο οποίος έχει αρκετά μεγάλη συμβολή στο εγχείρημα αυτό, μας παραδίδουν έναν δίσκο αξιοπρεπέστατο.


Για τον κιθαρίστα είπα τίποτα ;

Tι να πεις για έναν τύπο σαν και αυτόν; Τι να πεις για τον μέγιστο Vinnie Moore;
Ένας κιθαρίστας ο οποίος είναι άξιος συνεχιστής του άλλου μεγάλου πρώην κιθαρίστα της μπάντας Michael Schenker , που με το παίξιμο του στον δίσκο, μας τον θυμίζει έντονα αρκετές φορές, χωρίς βέβαια να χρειαστεί να μπει κανείς στη διαδικασία της σύγκρισης.

Κατά πάσα πιθανότητα σε αυτόν τον δίσκο δεν θα ανακαλύψετε το καινούργιο “Doctor Doctor” αλλά σίγουρα θα περάσετε ευχάριστα ακούγοντας όλα αυτά τα bluesy hard rock-kick ass  τραγούδια, τα οποία θα σας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά. Η μπάντα παίζει λες και έχει να αποδείξει κάτι μετά από μισό σχεδόν αιώνα ζωής, και αυτό είναι ευχάριστο γιατί δεν έχει βάλει ‘στον αυτόματο’ τη δημιουργία δίσκων, αλλά σαν μικρά παιδιά προσπαθούν να μας προσφέρουν όλα αυτά που ο ενθουσιασμός τους αλλά και η πολυετής εμπειρία τους, τους έχουν κάνει να είναι μια από της πιο παλιές και αξιοσέβαστες εν ενεργεία rock μπάντες του πλανήτη.
Η “Συνομωσία των Άστρων” λειτούργησε προς όφελος όλων μας.

Βαθμολογία 80/100

Απο το Rock Overdose
Και τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου