22 Σεπ 2016

IRON MAIDEN: Ορκίστηκαν να προστατεύσουν τους οπαδούς τους από τους μαυραγορίτες

IRON MAIDEN: Ορκίστηκαν να προστατεύσουν τους οπαδούς τους από τους μαυραγορίτες

 Όρκο βαρύ έδωσαν οι Iron Maiden, υποσχόμενοι να προστατεύσουν οριστικά τους οπαδούς τους από τους αδίστακτους μαυραγορίτες που πωλούν παράνομα εισιτήρια συναυλιών τους. Το συγκρότημα σκοπεύει να καθιερώσει ένα σύστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δε θα έχουν έντυπη μορφή τα εισιτήρια.

 Οι Maiden αναμένεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή την πρώτη τους περιοδεία μετά από έξι χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δήλωσαν, λοιπόν, πως θέλουν να διασφαλίσουν πως οι οπαδοί θα μπορέσουν να αγοράσουν τα εισιτήρια στην καθορισμένη τιμή σε αντίθεση με τις υπερβολικές τιμές που συναντά κανείς σε πολλές ιστοσελίδες πώλησης εισιτηρίων τρίτων.

 Ο ατζέντης του συγκροτήματος δήλωσε σχετικά: «Δε θέλουμε οι οπαδοί μας να στραγγίζονται οικονομικά είτε μέσω πλαστών εισιτηρίων είτε από εξωφρενικές προσαυξήσεις που συναντώνται στις επονομαζόμενες ιστοσελίδες πώλησης εισιτηρίων τρίτων. Αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερο από κάθε άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ. Πιστεύουμε πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το εμποδίσουμε αυτό είναι καθιερώνοντας ένα σύστημα όπου τα εισιτήρια δε θα έχουν έντυπη μορφή.

 Αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο στην ελάττωση της πειρατείας σε προηγούμενες εμφανίσεις μας στο Λονδίνο το 2013 και στις περιοδείες μας στη Βόρειο Αμερική από το 2010. Είναι μια απλή διαδικασία και μειώνει αποτελεσματικά την επαναπώληση εισιτηρίων και την εξάλειψη απατών απαιτώντας ο αρχικός αγοραστής να είναι παρών στην είσοδο».

 Συνεχίζει: «Συνεργαζόμαστε με τη διοργανώτρια στο Ηνωμένο Βασίλειο Live Nation και την Ticketmaster για να διασφαλίσουμε πως θα λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, πλήρως ή μερικώς, σε όλους τους συναυλιακούς χώρους που θα χρησιμοποιηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017. Επιπλέον, θεσπίζουμε μια σειρά από πρόσθετα μέτρα που θεωρούμε πως θα βοηθήσουν άμεσα τους οπαδούς μας να έχουν πρόσβαση στα εισιτήρια με τον πιο δίκαιο και ασφαλέστερο τρόπο, και στην καθορισμένη τιμή».

 Ως αποτέλεσμα αυτού, ο αρχικός αγοραστής θα πρέπει να είναι παρών, με την πιστωτική του κάρτα και την ταυτότητα του, συνοδευόμενος από τους ‘καλεσμένους’ του. Θα υπάρχει πλέον ένα ανώτατο όριο για την αγορά εισιτηρίων, αυτό των τεσσάρων ανά άτομο, ανά συναυλία, ενώ θα συγκροτηθεί και μια ειδική ομάδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οπαδών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αγορά. Στη ιστοσελίδα τους, οι Iron Maiden διεξάγουν μια συζήτηση, προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν απορίες των οπαδών τους.

 Πέρυσι, οι Maiden, μαζί με τους Foo Fighters και τους Radiohead, έστειλαν μια δημόσια επιστολή στη Βρετανική κυβέρνηση, ζητώντας της να λάβει μέτρα κατά των μαυραγοριτών. Το Μάιο, οι Maiden επιδοκίμασαν τις συστάσεις της κυβέρνησης προς ιστοσελίδες όπως οι Viagogo, Get Me In, StubHub και Seatwave να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τους μαυραγορίτες από το να αγοράζουν μαζικά εισιτήρια.

by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου