31 Οκτ 2015

The history of Meddle



 Ο ήχος της μπάντας ήταν πολύ πιο επικεντρωμένος στο Meddle (1971), με τα 23 λεπτά έπος "Echoes" υποστήριξε ολόκληρη την δεύτερη πλευρά του LP. Το Meddle θεωρήθηκε από τον David Gilmour να είναι το πρώτο του «πραγματικό» άλμπουμ των Pink Floyd, δεδομένου ότι είχε τον ήχο και το στυλ του επόμενου επαναστατικού άλμπουμ της εποχής των Pink Floyd και απογύμνωσε την ορχήστρα που ήταν εμφανής στο Atom Heart Mother.


 Περιλαμβάνεται επίσης το ατμοσφαιρικό "One of These Days", μια κλασική συναυλία, με τον απειλητικό Nick Mason μίας γραμμής φωνητικά, "One of these days, I’m going to cut you into little pieces," και μια μελωδία που σε ένα σημείο segues σε ένα συνθετικό παλμό σφύζει θυμίζοντας τη μελωδία του θέμα της κλασικής επιστημονικής φαντασίας τηλεοπτική εκπομπή Doctor Who.


 Μια ματιά στην χιουμοριστική πλευρά τους παρουσιάστηκε στο "Seamus" (νωρίτερα, «Mademoiselle Nobs»), ένα ψευδό-μπλουζ ρυθμό που χαρακτηρίζει τα πρώτα φωνητικά από μια ρωσική Wolfhound που ονομάζεται Seamus, που ανήκει στον Steve Marriott. Του Waters "τζαζ" San Trope το έφερε στην μπάντα σχεδόν ολοκληρωμένο, απαιτώντας ελάχιστη βοήθεια στη ρύθμιση από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Pink Floyd ανταμείφθηκε με ένα νούμερο # 3 στο chart στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Meddle, έκανε νούμερο # 70 σε Η.Π.Α.




by pinkfloydonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου