22 Οκτ 2015

Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου το 1969, δημιουργείται ένα άλμπουμ που πραγματικά διαμόρφωσε την πορεία και την εξέλιξη της ροκ, το μεγαλειώδες, Led Zeppelin II.

Led Zeppelin
 Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου το 1969, δημιουργείται ένα άλμπουμ που πραγματικά διαμόρφωσε την πορεία και την εξέλιξη της ροκ, το μεγαλειώδες, Led Zeppelin II. Πρόκειται για την πιο αναγνωρίσιμη ίσως μουσική, με την αξία της στο χρόνο να παραμένει ανέγγιχτη, διαχρονική ως το κόκκαλο με γενιές και γενιές να έχουν μεγαλώσει ακούγοντας την και χιλιάδες μουσικούς συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ονομάτων του χώρου, να την έχουν ως βασική τους έμπνευση.

 Το δεύτερο άλμπουμ των Zeppelin, ηχογραφήθηκε σε στούντιο της Β. Αμερικής όπου περιόδευαν, ήταν τόσο πρωτοπόρο και ποιοτικό που η αξία του θεωρείται ανεκτίμητη και δεδομένη. Η επιτυχία που σημείωσε ήταν ανώτερη του προκατόχου του, κατακτώντας την κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών chart. Μέχρι τον Νοέμβρη του 1999 είχε γίνει δώδεκα φορές πλατινένιο με δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

 Έχει διακριθεί δεόντως και συχνά φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι εμπνευσμένο από μια φωτογραφία του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, που απεικόνιζε την ομάδα Jasta 11, The Flying Circus όπως ονομάστηκε ( πιλότων της γερμανικής αεροπορίας που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 1916 και γνώρισε την δόξα με τον θρυλικό πιλότο Rittmeister Manfred von Richthofen γνωστότερου ως «κόκκινο βαρώνο»από τον Ιανουάριο του 1917 και μετά…) θα είναι η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία ο David Juniper (σχεδιαστής /γραφίστας) θα δημιουργήσει το γνωστό και ως “Brown Bomber” εξώφυλλο του Led Zeppelin – II, τοποθετώντας το όλο σκηνικό στη σκιά ενός zeppelin…και αντικαθιστώντας τα πρόσωπα των πιλότων με αυτά του group αλλά και της ηθοποιού Glynis Johnson* (δημοφιλή από την ταινία Mary Poppins) του κιθαρίστα των Blues Blind Willie Johnson και μελών του roadcrew… 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου