26 Απρ 2015

SAVATAGE: Κυκλοφορούν νέο δίσκο με αφορμή την επιστροφή τους στο Wacken!



 Η αναμονή για την επιστροφή των Savatage επιτέλους ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Βρισκόμαστε σε πολύ κοντινό διάστημα από το πολυπόθητο reunion μιας από τις καλύτερες progressive metal μπάντες στον κόσμο!

 Οι Savatage θα ξαναεμφανιστούν live στα πλαίσια μιας μεγάλης γιορτής στο Wacken Open Air 2015.


 Ιδρύθηκαν το 1981 στην Florida από τους αδερφούς Jon και Criss Oliva και έγιναν γρήγορα το επίκεντρο της προσοχής στην metal σκηνή για τους γεμάτους δύναμη δίσκους τους. Ο ήχος τους υπέστη μια μεταστροφή προς το καλύτερο μόλις αντικατέστησαν τον παραγωγό Paul O’Neill και απέκτησαν ένα πιο μελωδικό ύφος με πιασάρικες μελωδίες αλλά περίπλοκους μουσικούς συνδυασμούς, καθιστώντας τους μοναδικούς. Με τους δίσκους τους επέκτειναν όχι μόνο τα μουσικά όρια της μπάντας, αλλά και γενικότερα τα όρια ολόκληρου του είδους της heavy rock!

 Με αυτό τον τρόπο έφτασαν έναν τεράστιο αριθμό οπαδών ανά την υφήλιο και πολλές φορές οι δίσκοι τους άγγιζαν τις κορυφές των charts. Το 2007, στην 25η επέτειο του συγκροτήματος, ο Jon Oliva ανακοίνωσε την οριστική διάλυση του συγκροτήματος.
Όμως οι Savatage είναι και πάλι εδώ και ο νέος τους compilation δίσκος που θα τιτλοφορείται “Return To Wacken” θα περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια της μπάντας, όπως τα “Hall Of The Mountain King”, “Gutter Ballet”, “Edge Of Thorns” κ.α, τα οποία η μπάντα είχε συμπεριλάβει στα setlist στις δύο προηγούμενες τρομερές της εμφανίσεις στο Wacken το 1998 και το 2002. Πέρα από τη μουσική, στο booklet του δίσκου βρίσκεται υλικό που μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την μπάντα από προσωπικές αναμνήσεις του Jon Oliva, σπάνιο φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις της μπάντας από τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις στο Wacken.
Αναμένουμε όλοι με τεράστιο ενδιαφέρον!

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου!

Τραγούδια Δίσκου:

1.Hall of the Mountain King
2.Gutter Ballet
3.Believe
4.Chance
5.Edge of Thorns
6.The Wake of Magellan
7.Dead Winter Dead
8.The Hourglass
9.Tonight He Grins Again
10.Prelude to Madness
11.When the Crowds are Gone

Επίσης σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Rock Overdose την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κιθαρίστας των Savatage, Christopher Caffery!

Από το Rock Overdose,
Και τον Θανάση Πασπα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου