14 Απρ 2015

Review: SORCERER “In The Shadow Of The Inverted Cross”


“The Sorcerer Has Awakened”

 Πολλές είναι οι μπάντες που αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να επαναδραστηριοποιήθουν και να μας παρουσιάσουν εκ νέου τη δουλειά τους, ωστόσο πολλές από αυτές απέτυχαν. Όχι όμως οι Sorcerer, οι οποίοι μπορεί από το μακρινό ’92, όταν σταμάτησαν να κυκλοφορούν υλικό, και τα μέλη τους να πέρασαν από διάφορες μπάντες, όπως ο Kristian Nieman από τους Therion και ο Johnny Hagel από τους Tiamat, παρόλα αυτά, η φλόγα δεν έσβησε ποτέ.



 Η μπάντα θα έλεγε κανείς ότι περνάει μια δεύτερη εφηβεία, αφού δημιούργησε έναν δίσκο που από τα πρώτα κιόλας ακούσματα μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηρισθεί ως κλασσικός του είδους. Οι συνθέσεις και η απόδοση όλων των μελών κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποκορύφωμα τον Anders Engberg, τα φωνητικά του οποίου δημιουργούν εικόνες που σε ταξιδεύουν σε καθόλη τη διάρκεια του δίσκου. Βάλτε σε όλο αυτό και την εξαιρετική παραγωγή και έχουμε ένα αποτέλεσμα που δύσκολα συναντάμε στις μέρες μας.

 Η διάρκεια των κομματιών είναι σχετικά μεγάλη, αφού ακόμη και το μικρότερο από αύτα, το “The Gates Of Hell”, είναι λίγο μεγαλύτερο από 4 λεπτά. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν κουράζουν, αλλά αντίθετα χτίζουν μια ολοένα και πιο ισχυρή δίνη που σε παρασέρνει όλο και πιο βαθιά και μόλις η ακρόαση ολοκληρωθεί το χέρι από μόνο του θα πατήσει το repeat ώστε το ταξίδι να αρχίσει από την αρχή.

 Κάθε κομμάτι έχει τη δικιά του δυναμική και την δικιά του ιστορία συν τις εναλλαγές που είναι συχνές. Από το μακρόσυρτο και επικό “Prayers For A King” πέφτεις στο πιο γρήγορο “The Gates Of Hell” για να κλείσει ο δίσκος με το “Pagans Dance”, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολλούς λαιμούς να χρειαστούν κολάρο. Αποκορύφωμα όμως του δίσκου, και προσωπικό αγαπημένο, είναι το “Lake Of The Lost Souls” το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μικρογραφία όλου του album, και από μόνο του αρκεί για να βάλει κάτω πολλά ονόματα του είδους που τα τελευταία χρόνια κρατάνε το συγκεκριμένο είδος μουσικής ζωντανό.

 Ο πρώτος full length δίσκος των Sorcerer, παρότι μετά από 2 δεκαετίες, είναι αντάξιος του μύθου που είχε χτιστεί γύρω από το όνομά τους όλα αυτά τα χρόνια και όλα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν. Η εμπειρία που τα μέλη της μπάντας κουβαλούσαν στις πλάτες τους, σίγουρα βοήθησε και το τελικό αποτέλεσμα είναι υπεράνω προσδοκιών. 

 Το “In The Shadow Of TheInverted Cross” μπορεί να ανήκει σε ένα σχετικά κλειστό lobby μιας και δεν έχουμε πολλές μπάντες που κυκλοφορούν νέο υλικό σε σχέση με άλλα ιδιώματα, αλλά σίγουρα όλοι οι οπαδοί της metal μουσικής θα τον ακούνε και θα τον μνημονεύουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Βαθμολογία: 98/100

Για το Rock Overdose,
Ηλίας Ιακωβόπουλος


Find Sorcerer:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου