10 Μαΐ 2015

Οι Sex Pistols χρηματοδοτούνταν από την Σοβιετική Ένωση για την αποσταθεροποίηση της Δύσης!


 Πρώην πράκτορας της KGB: Οι Sex Pistols χρηματοδοτούνταν από την Σοβιετική Ένωση για την αποσταθεροποίηση της Δύσης.


 Ο Alexandrei Voloshin, πρώην πράκτορας της KGB, ομολόγησε αυτή τη βδομάδα στη ρωσική κρατική τηλεόραση πως η ΕΣΣΔ ήταν πίσω από τη δημιουργία των punk συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’70 με την παροχή χρημάτων σε μπάντες όπως οι Sex Pistols, οι Clash και οι Ramones.

 H σοβιετική κυβέρνηση ξόδεψε εκατομμύρια ρούβλια σε αυτή την μυστική επιχείρηση με στόχο να προκαλέσει χάος και να οδηγήσει τη δυτική νεολαία προς το μηδενισμό και σε αντικαθεστωτικές/ αντιαμερικανικές ιδέες  σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα.

 Διάσημα punk τραγούδια των θρυλικών Sex Pistols γράφονταν εξολοκλήρου από ομάδες ψυχολόγων και πολεμικών προπαγανδιστών της ΕΣΣΔ. Το ‘’Είμαι αναρχικός’’, ‘’κανένα μέλλον’’ και άλλες μηδενιστικοί στίχοι είχαν σκοπό να προκαλέσουν ένα κύμα κυνισμού προς τις εκάστοτε εξουσίες, να οδηγήσουν προς τη χρήση ισχυρών ναρκωτικών και να ποτίσουν τη νεολαία με επαναστατικές αντιεξουσιαστικές ιδέες.

 Ο 77χρονος σήμερα πρώην πράκτορας της KGB εξηγεί:

 ‘’Καταλάβαμε πως η μουσική ήταν ισχυρό μέσο προπαγάνδας προς τη νεολαία. Ο στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε την εφηβική οργή ώστε να στρέψουμε τη νέα γενιά προς μια παρηκμασμένη, υπερ των ναρκωτικών και αντικαθεστωτική κουλτούρα και να οδηγήσουμε τις δυτικές δημοκρατίες σε απόλυτο χάος. Διεισδούσαμε σε mainstream σταθμούς για να προωθήσουμε τη μουσική ώστε να φτάσει σε εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά. Για πολλούς από εμάς στην KGB, η punk σκηνή του 70 ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα πειράματα προπαγάνδας της Σοβιετικής Ένωσης’’.

Απο το Rock Overdose
Και τον Πάνο Χαραλαμπόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου