28 Μαΐ 2015

Review: HELLOWEEN My God-Given Right

 Οι κολοκύθες της κολάσεως, HELLOWEEN, επιστρέφουν δισκογραφικά δύο χρόνια μετά το ‘’Straight Out Of Hell’’. Η νέα τους κυκλοφορία ‘’My God-Given Right’’ συνδυάζεται με τον εορτασμό των 30 χρόνων από το πρώτο τους ομώνυμο EP αλλά και με την επιστροφή τους στη Nuclear Blast. Εκρηκτικός συνδυασμός αλλά ακόμα πιο εκρηκτικοί ακούγονται οι ίδιοι οι HELLOWEEN με την 15η ολοκληρωμένη τους δουλειά


 Ζωηροί, γεμάτοι ένταση και τσαχπινιά, κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: παίζουν Power Metal. Αλήθεια, γνωρίζετε πολλές μπάντες με πορεία 30 ετών που να συνεχίζουν να παραδίδουν δίσκους με την δυναμικότητα των εφηβικών τους χρόνων; Κόκκαλα θα τρίξουν, φωνές θα κλείσουν, σβέρκοι και κορμιά θα λυγίσουν, ενώ ταυτόχρονα ακόμα και οι πιο παλιοί οπαδοί θα ξανανιώσουν έφηβοι μέσω του ‘’My God-Given Right’’. Το μυστικό; Play it LOUD.

 Ολόκληρος ο δίσκος λειτουργεί σαν τρόμπα αδρεναλίνης. Κιθάρες, τύμπανα και φωνητικά ισορροπούνε στην ανάδειξη πιασάρικων μελωδιών και ο ακροατής γίνεται ένα με την μπάντα σε πολλά σημεία του δίσκου. Η παραγωγή φέρει τον αέρα της δεκαετίας του ’90 της μπάντας, δίνει όγκο και έκταση και σε βάζει αμέσως στο πεδίο της μάχης. Μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που κερδίζει τον ακροατή και συνολικά βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από τον προκάτοχο του ‘’My God-Given Right’’.

 Το πρώτο πράγμα με το οποίο έρχεται ο ακροατής σε επαφή με κάποιο νέο δίσκο είναι το εξώφυλλο. Εδώ, οι HELLOWEEN είναι σαν να παρουσιάζουν μια νέα σειρά LEGO BIONICLE. Δεν άργησε να κυκλοφορήσει και το βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου που επιβεβαίωσε την HELLOWEEN, εν έτη 2015, εκδοχή των Power Rangers. Ευτυχώς που το εσωτερικό του δίσκου δεν αντικατοπτρίζει το εξώφυλλο του, αν και τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοια.  

 Το ‘’My God-Given Right’’ αποτελείται από 13 κομμάτια και συνολικά κάτι παραπάνω από μία ώρα ταπα-τουπισμού. Η έναρξη γίνεται με το ‘’Heroes’’ και η πρόθεση του συγκροτήματος είναι ξεκάθαρη. Οι ταχύτητες ανεβασμένες, οι κιθάρες ασταμάτητες και μια γαλήνη που οι οπαδοί του Power θα λατρέψουν.

 Γενικά, ο δίσκος κουβαλάει μια ατμόσφαιρα της μπάντας από το ‘’Master Of The Rings’’ του 1994 και φτάνει έως και το ‘’The Dark Ride’’ του 2000. Όλο και κάποια στιγμή των παραπάνω θα διακρίνει κανείς στο νέο δίσκο που συνδυάζει τα στοιχεία της εξέλιξης του παρόντος σε μια κυκλοφορία που στέκεται μουσικά αντάξια στην δισκογραφική πορεία των HELLOWEEN.

 Με το ‘’Lost In America’’ η μπάντα δείχνει να τα ‘χει χαμένα. Γεωγραφικά, γιατί μουσικά ξέρει πολύ καλά τι κάνει.
 Το ‘’Stay Crazy’’ κουβαλά και αυτό τη δική του, καλώς εννοούμενη, τρέλα ενώ τα πράγματα γίνονται πιο σκοτεινά με το ‘’The Swing Of A Fallen World’’ που φέρει έναν ιδιαίτερο τόνο στο νέο δίσκο.

 Μεγάλο και ξεχωριστό διαμάντι αποτελεί το ‘’Creatures In Heaven’’, μια από τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου ενώ το μεγάλο ‘’μπαμ’’ έρχεται με το ‘’If God Loves Rock ‘n’ Roll’’. Είμαι σίγουρος πως σε όποιον θεό και να απευθύνεται ο τίτλος του κομματιού, αργά ή γρήγορα ο τίτλος θα αλλάξει σε ‘’God Loves Rock ‘n’ Roll’’. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας γι’ αυτό.

 Με το ‘’My God-Given Right’’ όπως αναφέρει και η ίδια η μπάντα: ‘’Battle’s Won’’. Το λάβαρο της νίκης ανεμίζει την στιγμή που άλλη μια δισκογραφική μάχη κερδήθηκε για τους Πατέρες του Power, οι οποίοι από το ‘’7 Sinners’’ παραδίδουν ένα σερί δυνατών δίσκων. Στις φλέβες των HELLOWEEN ρέει μουσικό χρυσάφι, σε ένα ιδίωμα που οι ίδιοι στελέχωσαν και υπηρετούν επάξια μέχρι και σήμερα.

Βαθμολογία: 85/100







Από το Rock Overdose,
Και τον Περικλή Σιβρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου