30 Νοε 2014

METALLICA: Κυκλοφορούν το limited-edition vinyl του "Lords of Summer" και μιλούν για το νέο δίσκο!

Στις 28 Νοεμβρίου, μόλις 2 μέρες πριν, σε μια ‘Black Friday’ με το επιπρόσθετο feature “Record Store Day”, οι Metallicaβρήκαν το κατάλληλο timing για να βγάλουν ένα limited-edition 12ιντσο βινύλιο του “Lords of Summer”, που περιλαμβάνει και μια unreleased live έκδοση του κομματιού, ηχογραφημένη στο Sonisphere της Ρώμης, την 1η Ιουλίου 2014. Η B’ πλευρά περιλαμβάνει ένα χάραγμα με laser του χαρακτηριστικού logo της μπάντας - “M”. Το συλλεκτικό αυτό βινύλιο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά από ανεξάρτητους πωλητές λιανικής και τοMetallica.com.
Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε ένα video – επισκόπηση της έκδοσης αυτής, συνολικής διάρκειας 6 λεπτών από τοVinyl-Blog.com.


Οι Metallica νωρίτερα φέτος ολοκλήρωσαν ένα tour, στο οποίο η μπάντα έπαιζε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κομμάτια “by request”, με 17 τραγούδια διαλεγμένα online από το κοινό πριν από κάθε συναυλία και κρατημένη μόνο την τελευταία θέση για το“Lords of Summer”.
Ο drummer Lars Ulrich είπε στο RollingStone.com ότι το “Lords of Summer” είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό για το που βρίσκεται δημιουργικά το συγκρότημα αυτή τη στιγμή. “Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που λες, ‘Ορίστε, είμαστε εδώ, γράφουμε και δημιουργούμε’.” Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κιθαρίστα Kirk Hammet, ακόμα και αυτό το track δεν έχει τελειοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου μέχρι στιγμής.
“Εξαιτίας όλων αυτών που συνέβαιναν το τελευταίο διάστημα, δεν είχα χρόνο να δουλέψω στο solo του ‘Lords of Summer’ ”, είπε ο Hammet στο Guitar world“To solo στο demo κομμάτι ήταν ό, τι προλάβαμε να κάνουμε. Ίσα ίσα ήξερα τι vα παίξω και δεν είχαμε το χρόνο να το στήσω όπως ήθελα. Είπαμε σε όλους ότι το τραγούδι ήταν μια demo έκδοση… και το solo είναι demoεπίσης. [γέλια] Αν συγκρίνετε το solo στο demo με ό, τι έπαιξα στα lives στη Νότια Αφρική πρόσφατα, θα δείτε ότι τώρα είναι πολύ καλύτερο, πιο καθαρό και πιο εξευγενισμένο.”
Σε πρωτύτερες δηλώσεις του σχετικά με την πορεία των συνθέσεων μετά το “Death Magnetic”, ο Lars Ulrich είχε πει:“Mπορώ να σας πω, πέρα από την πλάκα, ότι είμαι πολύ σίγουρος ότι το 90 τοις εκατό του δίσκου έχει γραφτεί, απλά πρέπει να ‘συναρμολογηθεί’ κατά κάποιο τρόπο από όλα αυτά τα riffs που έχουμε. Είναι θέμα σύνδεσης του ενός πράγματος με το άλλο, μέχρι όλα μαζί να δώσουν το σχήμα σε ένα τραγούδι. Και είμαι πολύ ενθουσιασμένος μ’ αυτό.”
Ο Ulrich πρόσθεσε: “Όπως είπα, είμαι σίγουρος ότι το περισσότερο ακατέργαστο υλικό υπάρχει ήδη. Το μόνο θέμα είναι να ενώσουμε τις τελείες. Μακάρι η μέρα να είχε 28 ώρες για να τα προλαβαίναμε όλα και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο εκεί. Θα είχε βγει νωρίτερα. Αλλά η μέρα έχει 24 ώρες και ακόμη και που κοιμόμαστε 6 ώρες τη μέρα πάλι έχουμε τα παιδιά μας που πάνε σχολείο και όλα τα άλλα πράγματα να τρέχουν. Επομένως προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όσο χρόνο μας απομένει, στο να ενώσουμε αυτές τις τελείες. Και όντως προχωράει το album, αλλά ίσως όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε εμείς, και σίγουρα όχι όσο γρήγορα θα θέλαν οι fans μας. Πάντως σίγουρα δεν αργεί επειδή το αποφεύγουμε.
Τέλος ο drummer άφησε μήνυμα προς τους Αμερικάνους οπαδούς ότι πολύ πιθανό θα δουν ξανά το “Metallica By Request”, είτε τον επόμενο χρόνο, είτε το 2016, ανάλογα με το πότε θα ολοκληρωθεί το νέο album.



by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου