16 Νοε 2014

Η βιογραφία των Guns n Roses με τίτλο Reckless Road γίνεται ταινία!



Η βιογραφία των Guns n Roses που κυκλοφορεί με τον τίτλο "Reckless Road: Guns N' Roses And The Making Of Appetite For Destruction" , στην οποία ο συγγραφέας Marc Canter μιλάει για το Appetite for Destruction, το ντεμπούτο της μπάντας που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα, γίνεται ταινία. Το φιλμ που δεν θα είναι ντοκιμαντέρ βρίσκεται στα σκαριά εδώ και 4 μήνες θα περιλαμβάνει μερικά μεγάλα ονόματα, σύμφωνα με τον Canter, ο οποίος λέει ότι δεν κάνει την ταινία μόνος του, αντίθετα επιμένει ότι τα άτομα πίσω από αυτή ‘’θα κάνουν τη σωστή δουλειά’’.



Όπως άλλωστε γράφει και στην ανεπίσημη σελίδα των Guns,  MyGNRForum.com  o Canter  έχει μεγάλο λόγο στο σενάριο, το οποίο ακόμα γράφεται και μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά καλό.
‘’ Θέλω να δω ότι όλοι οι ηθοποιοί κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αποδίδουν σωστά το κλίμα της μπάντας. Από τότε που είμαι εδώ ( με τη μπάντα )  γνωρίζω αρκετούς από τους διαλόγους που έλαβαν χώρα από τα μέλη του συγκροτήματος για διάφορα γεγονότα.’’Και συνεχίζοντας : ‘’ Όταν μάθεις ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του φιλμ καταλαβαίνεις ότι θα είναι πολύ καλό.’’
‘’Είμαι περήφανος για όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε για αυτό το project και θα σκίσει κώλους ! Δεν πρόκειται να είναι μια χαζό ταινία σαν το Rock Star του 2001, μια μεταφορά της ζωής του Tim Ripper Owens και το πώς έφτασε να γίνει μέλος των Judas Priest.
Ο Canter ερασιτέχνης φωτογράφος και ιδιοκτήτης του θρυλικού Rock n Roll στεκιού Canter’s Deli στο L.A προσθέτει : ‘’Η ιστορία είναι πραγματικά υπέροχη και τα γυρίσματα θα είναι τέλεια.’’


Σχετικά με το αν τα πρώην και νυν μέλη του συγκροτήματος- συμπεριλαμβανομένου του Axl Rose- υποστηρίζουν το εγχείρημα ο συγγραφέας λέει : ‘’ Ο Axl δεν υποστηρίζει τίποτα που έχει να κάνει με την παλιά σύνθεση της μπάντας, εκτός από να παίζει live κάποια από τα παλιά κομμάτια" και συνεχίζοντας :"Παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα τον χαροποιήσει το γεγονός ότι θα ξεκαθαρίσουν κάποιες ιστορίες που έχουν ειπωθεί για εκείνον με λάθος τρόπο. Έτσι βάζοντας τα γεγονότα στη σωστή σειρά θα είναι κάτι καλό για αυτόν.
Ο Axl πρέπει να ξέρει ήδη ότι τον υποστηρίζω και θα γίνουν όλα όπως πρέπει.
Αν ασχοληθώ με ένα project των Guns n Roses τότε πρέπει να ξέρετε ότι τους υποστηρίζω. Υπάρχει μια πολύ όμορφη ιστορία σχετικά με τη γέννηση της μπάντας στην οποία παίζω κι εγώ μεγάλο ρόλο.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση του συγκροτήματος.
Η πραγματική ιστορία είναι πολύ σημαντική και γι αυτό ο Axl με υποστήριξε περισσότερο από κάθε άλλον όταν κατέγραφα την κατάσταση στο ξεκίνημα τους.Ο Canter που είναι φίλος με τον Slash για πάνω από 35 χρόνια και είχε απεριόριστη πρόσβαση στο εσωτερικό μιας από της μεγαλύτερες rock μπάντες του κόσμου ξεκαθάρισε ότι η ταινία δεν θα είναι φθηνή παραγωγή και θα έχει όση διάρκεια χρειάζεται για να πει την ιστορία των Guns n Roses με ακρίβεια.
‘’ Όταν μάθεις ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του φιλμ καταλαβαίνεις ότι θα είναι πολύ καλό.’’
‘’Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω είναι οι καλύτεροι για αυτό το project’’, επισημαίνει.
Βγήκαν τόσες πολλές λεπτομέρειες στην πορεία που εμπλουτίζουν την ιστορία της καλύτερης μπάντας στο χώρο. Γιατί να το αποκρύψουμε; Έχω όλα τα εφόδια για να το κάνω σωστά.
Όταν το σενάριο τελειώσει, το συγκρότημα θα το δει και θα βοηθήσει πιθανόν σε κάποια πράγματα. Εξάλλου ο στόχος είναι να το κάνουμε σωστά.Συνεχίζοντας : ‘’ Δεν έχουμε κάποιο όνομα για το καστ ακόμα, αλλά θα ήθελα να δω μερικά μεγάλα ονόματα του χώρου. Αυτή τη στιγμή απλά εργαζόμαστε πάνω στο τέλειο σενάριο. Μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, και ναι, θα φέρουμε καινούργιους οπαδούς στη μπάντα και φυσικά αυξημένες πωλήσεις δίσκων. Επίσης το συγκρότημα θα παίξει τη μουσική που θα χρειαστεί το φιλμ.’’
‘Εδωσα στον Axl μια κόπια του βιβλίου ένα μήνα πάει για τύπωμα, αλλά δεν άκουσα ποτέ νέα του. Αν ήθελε να προσθέσει κάτι, θα το είχε κάνει..’’
Σαν έφηβος ο Canter ήταν ερασιτέχνης φωτογράφος και θέλησε να καταγράψει την πορεία του Saul Hudson, καλύτερου του φίλου, σαν κιθαρίστα το 1982. Ποτέ όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τελικά θα κατέγραφε τη γέννηση της τεράστιας αυτής μπάντας. Ο Hudson έγινε ο Slash και ο Canter βρέθηκε στο επίκεντρο της δημιουργίας των Guns n Roses. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο Reckless Road είναι από την εποχή που το συγκρότημα περιόδευε για το θρυλικό Appetite for Destruction το 85-87 και αποτυπώνουν τις ωμές, σκληρές Live εμφανίσεις τους καθώς και προσωπικές στιγμές των μελών. Επίσης βρίσκουμε αυθεντικό υλικό από τις συναυλίες όπως φυλλάδια, αποκόμματα εισιτηρίων , αποκόμματα εφημερίδων, set lists, χειρόγραφα με στίχους εκ βαθέων συνεντεύξεις με μέλη της μπάντας ή ατόμων κοντά σε αυτή. Με όλα αυτά το Reckless Road προσφέρει μια κατηγορηματική, ρητή προοπτική εμπειρία ανάγνωσης που οι αναγνώστες δεν θα βρουν αλλού.
Το Reckless Road κυκλοφόρησε το 2008 στην Αμερική και περιέχει συνεντεύξεις με τους Slash, Duff Mc Kagan , Steve Adler και groupies , παραγωγούς που φαλίρισαν και πρώην managers. O Canter κατάφερε ένα να συσσωρεύσει ένα θησαυρό από αναμνηστικά συμπεριλαμβανομένων :
Τους στίχους του My Michele γραμμένους σε ένα βρεγμένο φυλλάδιο
Μια επιταγή της Geffen για 37.500 δολάρια στο όνομα Stash, αντί Slash1000 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες


Απο το Rock Overdose 
Και των Βλαστάρης, the sufferer, Γιάννης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου