12 Ιαν 2015

Τα 30 πιο αναμενόμενα albums του 2015!

To 2015 προβλέπεται μια αρκετά πλούσια χρονιά, τουλάχιστον μουσικά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια λίστα με τα 30 albums τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος και σας την παρουσιάζουμε!

30. All That Remains - The Order of Things
Κυκλοφορεί στις 24 Φεβρουαρίου
Ο Philip Labonte δήλωσε πως έχει γίνει καλύτερος, μετά το τελευταίο τους άλμπουμ. Το συγκρότημα ήδη έχει βγάλει teaser για το κομμάτι “No Knock”.
29. Periphery - Juggernaut: Alpha και Juggernaut: Omega
Διπλή ταυτόχρονη κυκλοφορία στις 27 Ιανουαρίου, οι οποίοι τράβηξαν την προσοχή με το Periphery και τo Periphery II: This Time It’s Personal, η οποία δείχνει ότι μάλλον είχαν πολλή έμπνευση και έχει κάνει τους οπαδούς να περιμένουν πώς και πώς.
28. All Shall Perish - ΤΒΑ
Η ημερομηνία ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί. Μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή και την προσχώρηση στους Suicide Silence, υπήρξαν ερωτηματικά για το μέλλον του συγκροτήματος. Δεν ξέρουμε τίποτα για τον δίσκο πέρα από το ότι αναμένεται εντός του 2015.
27. Meshuggah - TBA
Και για αυτή την κυκλοφορία ξέρουμε μόνο ότι την αναμένουμε μέσα στη χρονιά.
26. Dead Sara - Pleasure to Meet You
Κυκλοφορία: Μάρτιος
Οι Dead Sara, σιγά σιγά γίνονται μία από τις καλύτερες μπάντες στον σύγχρονο ροκ ήχο. Το Μάρτιο κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, παρουσιάζοντας στον κόσμο τη δουλειά τους.
25. Papa Roach - F.E.A.R.
Κυκλοφορεί στις 27 Ιανουαρίου
Με διαφορετική προσέγγιση, αυτήν τη φορά, οι Papa Roach μπήκαν στο στούντιο χωρίς να έχουν γράψει από πριν τη μουσική. Το αποτέλεσμα είναι πιο άμεσο, και κομμάτια όπως το “Warriors” έχουν ήδη αρχίσει να τραβάνε την προσοχή.
24. Between the Buried and Me - TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα αναμένεται, και μένει μόνο να απορήσουμε αν θα μας έρθει το Parallax III, ή αν θα πάνε σε νέα μονοπάτια!
23. Powerwolf - TBA
Ο νέος δίσκος των Γερμανών power metallers αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, και με δεδομένο το σερί καλών δίσκων που έχουν βγάλει, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε τίποτα λιγότερο!
22. The Smashing Pumpkins - Day for Night
Είναι κομβικό σημείο για τον Billy Corgan, καθώς αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος δίσκος των Smashing Pumpkins.

21. Volbeat - TBA
Κυκλοφορία: ΤΒΑ
Οι Volbeat έλεγαν για επιστροφή στο στούντιο μέχρι το καλοκαίρι. Πιθανότατα, λοιπόν, να περιμένουμε το δίσκο για τα τέλη του 2015.
20. Shinedown  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί. Παρ’ όλο που οι πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο album των Shinedown είναι ακόμη λίγες, φαίνεται πως το συγκρότημα στοχεύει σε κάτι φιλόδοξο, καθώς έχει συμμαχήσει με τον σκηνοθέτη Darren Doane για την δημιουργία μίας ταινίας που θα συνοδεύει τον δίσκο τους.
19. Gojira  - TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί. Η καλύτερη metal μπάντα της Γαλλίας πέρασε σε υψηλότερα επίπεδα δημοσιότητας με το δίσκο της “L’ Enfant Sauvage” του 2012. Μετά από μια περίοδο πιο χαμηλών τόνων,  οι περιοδείες τους με Slayer και Mastodon έχουν ανεβάσει την αγωνία για τον νέο δίσκο των Gojira ακόμη περισσότερο.

18. Three Days Grace  TBA
Το album θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο του 2015. Πως ακούγονται οι Three Days Grace χωρίς τον Adam Gontier; Έχουμε ήδη ακούσει τα πιο επιθετικά τραγούδια “Painkiller” και “I Am Machine” με το  νέο τραγουδιστή τους Matt Walst, και φυσικά η μπάντα έχει να μας δώσει και άλλα με τον δίσκο της αυτή την άνοιξη.
17. Halestorm  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί. Τι κάνεις μετά από ένα Grammy Award και μερικά χρόνια συνεχών περιοδειών; Ένα καινούργιο album, φυσικά. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις της, η Lzzy Hale δηλώνει πολύ ενθουσιασμένη για τον καινούργιο δίσκο.
16. Dream Theater  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί. Οι Dream Theater ετοιμάζουν για το 2015 το 13ο  και τυχερό τους album. Μετά την επιτυχία και τον σαφώς πιο βαρύ ήχο του ομώνυμου album για το συγκρότημα, οι Dream Theater θα επιστρέψουν μέσα στο 2015, με τον τρίτο δίσκο που θα έχει τον Mike Mangini στην θέση του drummer.
15. Breaking Benjamin  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Μετά από δικαστικές διαμάχες μεταξύ των μελών του συγκροτήματος σχετικά με το όνομα του συγκροτήματος, οι οποίες πάγωσαν το συγκρότημα, οι Breaking Benjamin επέστρεψαν το 2014 με καινούργια μέλη, με περιοδείες και με ιδέες για τον καινούργιο δίσκο, ο οποίος θα είναι από τους πιο αναμενόμενους για το 2015.
14. Five Finger Death Punch - TBA  
Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Οι FFDP δεν πατάνε φρένο με τίποτα, καθώς δουλεύουν ήδη από τα τέλη του 2014 ένα καινούργιο album έχοντας πάρει φόρα μετά την διπλή κυκλοφορία του “ The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell”.
13. Deftones  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Οι Deftones αναγεννήθηκαν με τις δύο τελευταίες κυκλοφορίες τους και θέλουν να συνεχίσουν έτσι με τον διάδοχο του “Koi No Yokan”.
12. The Vintage Caravan  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά προβλέπεται για το πρώτο μισό του 2015. Οι νεαροί Vintage Caravan γνώρισαν αμέσως επιτυχία με τον πρώτο τους δίσκο “The King’s Voyage”, και περιόδευσαν μεταξύ άλλων με Blues Pills και Grand Magus. Τώρα μπαίνουν στο studio για να ηχογραφήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, ένα δίσκο “πιο σκοτεινό και πιο βαρύ”. Για να δούμε λοιπόν.
11. Rob Zombie  TBA
Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ο ίδιος ο Rob Zombie δηλώνει πως ο επερχόμενος δίσκος του, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015, θα είναι και ο καλύτερος του. Ο Rob πάντα προσπαθεί  οι κυκλοφορίες του να πετύχουν όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.
10. Paradise Lost - The Plague Within (?)
Κυκλοφορία: Μάλλον μέσα στον Απρίλιο
Παρότι ο παραπάνω τίτλος δεν είναι σίγουρος, σύμφωνα με δηλώσεις μελών και τα πρόσφατα άγρια φωνητικά του Nick Holmes, πιθανόν να έχουμε να κάνουμε με έναν δίσκο που θα κινείται σε ύφος από Lost Paradise μέχρι Draconian Times. Άλλο που δε θέλαμε!
9. Megadeth - TBA
Άλλος ένας δίσκος για τον οποίο δεν ξέρουμε τίποτα. Και τώρα, με την αποχώρηση του Chris Broderick και του Shawn Drover μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε
8.  Anthrax - TBA
Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες που να συναγωνίζονται τον ενθουσιασμό των Anthrax όταν πρόκειται για σύνθεση νέων κομματιών. Και σύμφωνα με τον ίδιο, ο Scott Ian «το έχει» με τον ήχο του άλμπουμ!
7. Moonspell - Extinct 
Κυκλοφορία: Μάρτιος
Λένε «Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του». Το ίδιο ισχύει και για αυτόν το δίσκο. Παρότι το εξώφυλλο δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει διακοσμήσει δίσκο των Moonspell, και εμένα προσωπικά με “έσπρωξε”, μετά το “The Last Of Us” άλλαξα ρότα.
6. Faith No More - TBA
Κυκλοφορία: Απρίλιος
Ενώ δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν τον δίσκο, πέρα από το κομμάτι που ακούσαμε πέρυσι, είναι το πρώτο άλμπουμ τους μετά από 18 χρόνια!
5. Slayer - TBA 
Δίσκος που αναμένεται να διχάσει, καθώς θα λείπει το στοιχείο του Jeff, αλλά και τα τύμπανα του Dave. Ήδη το κομμάτι “Implode”, που παρουσίασαν στα Revolver Golden Gods, λαμβάνει μικτές κριτικές από πέρυσι.
4. Tool - TBA
Έχουμε δει εικόνες των Tool στο στούντιο. Είδαμε το 2012, το 2013, το 2014. Μήπως το 2015 είναι η χρονιά που περιμένουν οι οπαδοί από το 2006 και μετά;
3. Black Sabbath - TBA
Το συγκρότημα έχει δηλώσει πως θα κάνει τουλάχιστον άλλον ένα δίσκο πριν αποσυρθεί. Παρότι δεν έχουμε κάποια πληροφορία σχετικά με το πότε κυκλοφορεί, από τις δηλώσεις του Ozzy πως οι Black Sabbath θα ξεκινήσουν να δουλεύουν το νέο δίσκο στις αρχές του 2015 μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τον ακούσουμε φέτος!

2. Iron Maiden - TBA 
Η πιθανότητα ενός νέου δίσκου των Iron Maiden είναι ικανή να κάνει οπαδούς ανά τον κόσμο να χοροπηδούν. Εντάξει, το The Final Frontier δεν ήταν και η υπέρτατη δισκάρα, αλλά δεν ήταν αρκετό να κάνει τους πιστούς οπαδούς να χάσουν το ενδιαφέρον τους.
1. Metallica - TBA
Έχοντας ακούσει το “Lords Of Summer” πέρυσι, έχουμε πάρει μια ιδέα για το τι να περιμένουμε. Αλλά, μετά το Death Magnetic, το οποίο έβγαλε, έστω και για λίγο, τους Metallica από την κάτω βόλτα, οι οπαδοί παρακαλούν για έναν καλό δίσκο!



Απο το Rock Overdose,
Και τους Γιάννης Πιτσάκης,
Γιώργος Χριστοδουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου