18 Αυγ 2016

Οι Green Day συγκρίνουν τον Donald Trump με τον Αδόλφο Χίτλερ!



 Όσο πλησιάζουν οι Αμερικανικές εκλογές οι τόνοι ανεβαίνουν με όλο και περισσότερους καλλιτέχνες να φανερώνουν τις προθέσεις τους, παίρνοντας το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς.


 Επίθεση εναντίον του Donald Trump εξαπέλυσαν στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσαν στο Rolling Stone οι Green Day. Το punk-pop σχήμα ούτε λίγο ούτε πολύ σύγκρινε τις πολιτικές και τις πρακτικές του εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου με αυτές του Αδόλφου Χίτλερ.


 Ιδιαίτερα ο Billie Joe Armstrong, ήταν πολύ επικριτικός ακόμα και προς τους ψηφοφόρους του Trump λέγοντας: «Το χειρότερο πρόβλημα που βλέπω στον Trump είναι αυτοί που τον ακολουθούν» είπε ο ηγέτης του σχήματος όταν ρωτήθηκε για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του και τις επικείμενες εκλογές για να συνεχίσει:


 «Πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους της εργατικής τάξης οι οποίοι είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση και εκεί ακριβώς είναι που ποντάρει ο Trump, ο οποίος με λίγα λόγια τους λέει πως είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση. Αυτό είναι Χίτλερ φίλε μου».


 Ο Armstrong δεν πήρε πίσω τη δήλωσή του λέγοντας μάλιστα: «Δε ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Μακάρι να ήταν ένα στοιχείο υπερβολής αλλά δεν είναι. Ίσως με τον George Bush να ήμουν λίγο υπερβολικός στην κρίση μου… με τον Trump όμως όχι. Ανυπομονώ να φύγει».


 Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Green Day μίλησε και για το επερχόμενο album της μπάντας «Revolution Radio» και πως αυτά σχετίζονται με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες:


 «Τα κομμάτια έχουν μέσα τους οργή καθώς αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στην κοινωνία. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές με φόβο και μίσος. Όλοι είναι φρικαρισμένοι και καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να φερθεί λογικά. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στον δίσκο».


 Ο Armstrong κατέληξε: «Τα κομμάτια έχουν γραφτεί αρκετά πριν τις εκλογές και έχουν μια αλληγορική σημασία. Πρόσεξα όμως πως τραγούδια όπως το «Bang Bang» και το «Say Goodbye» κατέληξαν να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και αυτό είναι κάτι που σοκάρει».


 Οι Green Day θα κυκλοφορήσουν το «Revolution Radio» στις 7 του ερχόμενου Οκτώβρη, με το πρώτο single «Bang Bang» να είναι ήδη διαθέσιμο.



Τα κομμάτια του νέου album των Green Day:


01. Somewhere Now
02. Bang Bang
03. Revolution Radio
04. Say Goodbye
05. Outlaws
06. Bouncing Off The Wall
07. Still Breathing
08. Youngblood
09. Too Dumb To Die
10. Troubled Times
11. Forever Now
12. Ordinary World





by rockyourlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου