16 Αυγ 2016

Γιατί τέτοια έλλειψη μουσικών επιλογών στους Ελληνικούς ροκ σταθμούς;

Γιατί τέτοια έλλειψη μουσικών επιλογών στους Ελληνικούς ροκ σταθμούς;

 Πριν λίγο καιρό, έπρεπε να πηγαίνω για δουλειά σε σπίτι φίλου, οπότε για να περνάει εύκολα η ώρα, βάζαμε ραδιόφωνο (δεν είχαμε δυνατότητα να βάλουμε μουσική από ίντερνετ). Όντας και οι δύο οπαδοί της ροκ και της metal μουσικής, οι επιλογές μας κυμαίνονταν μεταξύ δύο κοντινών ροκ σταθμών που εναλλάσσονταν. Εκείνες τις ημέρες πρέπει να άκουγα κάθε μέρα από δύο φορές ένα σταθερό playlist που αποτελείτο από το “Aviation” των The Last Shadow Puppets, το “Lost on You” των LP, το “My Love” των Kovacs, το “Uprising” των Muse και το “Speeding Car” των Walking Cars, με σπάνιες ακροάσεις από Gary Moore(Still got the Blues και “Empty Rooms” από “Run for Cover”), Metallica(το “One” και το “Nothing Else Matters”. Μην τρελαθείτε!), Scorpions (όχι άλλο Scorpions!), Pink Floyd (Money και “Another Brick in the Wall”), Guns N’ Roses και Bon Jovi(“Livin’ on a Prayer” και “Always”).

 Στατιστικά, στις 35 ώρες που άκουσα ραδιόφωνο εκείνη την εβδομάδα, η ύπαρξη με το ζόρι 20 αναγνωρίσιμων και αξιομνημόνευτων κλασσικών κομματιών στα playlists δύο σταθμών είναι μια τραγική κατάσταση. Ειδικά όταν λόγω του shuffle, ένα κομμάτι παίζει στον ίδιο σταθμό δύο φορές εντός ωρών.

 Αγαπητοί παραγωγοί, υπάρχουν και άλλα κομμάτια που μπορείτε να βάλετε στο ραδιόφωνο. Μην φοβάστε τα 70s και τα 80s. Εκείνη την εποχή γράφτηκαν ΕΠΟΙ!Υπάρχουν τόσο όμορφα κομμάτια από καλλιτέχνες που ήδη ακούγονται συνέχεια στο Ελληνικό ραδιόφωνο, αλλά και από καλλιτέχνες που ενώ στο εξωτερικό έχουν επιτυχημένα άλμπουμ, εδώ στην Ελλάδα δεν τους ξέρουμε καθόλου. Να σημειωθεί ότι κάποια από αυτά έπαιζαν πολύ συχνά στο ραδιόφωνο και θυμάμαι τον εαυτό μου παιδάκι το μεσημέρι να τα ακούω στο παλιό Radio Gold.

radio-faders-1


Τι απέγινε η μουσική των Duran Duran; Των Survivor; Πού πήγαν οι The Cars; Οι Dire Straits; Deep Purple, ένα από τα πιο επιτυχημένα και αναγνωρίσιμα συγκροτήματα στην ιστορία και έχει ε-ξα-φα-νι-στεί από το ραδιόφωνο. Ούτε λόγος για κομμάτια από Whitesnake, Mike Oldfield, Animals, Warrant, Dio, Starship, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd. Ακόμα και οι KISS και οι Black Sabbath εξαφανίστηκαν! Όλα τα ονόματα αυτά, πριν από καμιά δεκαετία ακούγονταν στο ραδιόφωνο. Και τότε, αν ήσουν τακτικός ακροατής σε κάποιο σταθμό μπορεί να έκανες και 3 μέρες να ακούσεις κάποιο κομμάτι Deep Purple, πχ. Και δεν θα ήταν αυτό που άκουσες τότε. Θα ήταν κάποιο άλλο, εξίσου γνωστό. Τώρα ακούς κάθε μέρα τα ίδια τραγούδια. Αν είσαι τακτικός ακροατής, σε πολύ σύντομο διάστημα θα βαρεθείς. Δηλαδή πόσες φορές πρέπει να ακούσουμε το “Wind Of Change”? Ξέρουμε ήδη απ’έξω κι ανακατωτά το ρυθμό, τους στίχους, ακόμα και την κάθε αρμονική της φωνής του Klaus. Στην τελική, αν θέλετε Σκορπιούς, υπάρχει το “Lonesome Crow”. Υπάρχει το “Love Will Keep Us Alive”. Το “Humanity”.

Η λίστα επιλογών είναι σχεδόν ατέλειωτη! Ψαχτείτε λίγο!

Με αγάπη,
ένας τακτικός ακροατής ραδιοφώνου

Υ.Γ. Είναι απίστευτη ειρωνεία να διατυμπανίζει ένας σταθμός ότι είναι ο «καλύτερος ροκ σταθμός στην Αθήνα» και να έχει με το ζόρι 50 κομμάτια playlist και ένας άλλος κοντινός σταθμός χωρίς τέτοιες δηλώσεις να έχει εμφανώς πιο πλούσιο playlist!

by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου