28 Απρ 2017

Το Liverpool γιορτάζει τα 50 χρόνια του Sgt. Pepper


 Πλήθος εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση μισού αιώνα από την κυκλοφορία του κορυφαίου album των Beatles.

 Τα καλά της αναμένεται να φορέσει η πόλη του Liverpool το καλοκαίρι, με μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία του κλασικού album των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

 Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μάη και τον Ιούνιο και θα περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα αλλά και συναυλίες. 13 καλλιτέχνες έχουν κληθεί να δημιουργήσουν έργα βασισμένα σε κάθε ένα από τα κομμάτια που απαρτίζουν τον δίσκο.

 Μάλιστα, το μουσικό -και όχι μόνο- φεστιβάλ θα γίνει σε δύο μέρη, αντίστοιχα της πρώτης και δεύτερης πλευράς του θρυλικού album. Η πρώτη πλευρά θα γιορταστεί από τις 25 ως τις 27 Μαΐου και από την 1 ως και τις 5 Ιουνίου, με την δεύτερη από τις 8 ως τις 11 Ιουνίου καθώς και στις 16 του ίδιου μήνα.

 Ο δήμαρχος του Liverpool Joe Anderson δήλωσε: «Το Sgt. Pepper αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και εμείς ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις που θα φέρουν περισσότερο κοινό κοντά στον δίσκο. Είναι μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε το Liverpool με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο».

Το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου 1967.



by rockyourlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου