27 Απρ 2017

Kirk Hammett: «Δεν θυμάμαι καν να ηχογραφώ το solo στο ‘Moth Into Flame’»



 Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett, έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Westwood One και τον Matt Pinfield, στην οποία σχολίασε ορισμένα από τα νέα κομμάτια των Metallica, ενώ δε δίστασε να δηλώσει ευθαρσώς πως έπρεπε να κάτσει να ξαναμάθει το solo του ‘Moth Into Flame’, καθώς έχει ξεχάσει εντελώς ακόμα και τη διαδικασία της ηχογράφησης του:

 “Το ‘Moth Into Flame’ φαινόταν πως θα γίνει ένα υπέροχο, δυνατό και χαρακτηριστικό Metallica κομμάτι από τα πρώτα του κιόλας στάδια. Και σχετικά με το solo πρέπει να ομολογήσω πως το λατρεύω, δεν θυμάμαι καν να το ηχογραφώ αυτό το solo! [γέλια] Κάθε φορά που το ακούω, λέω «Yeeeah!». Έπρεπε όμως να κάτσω να ξαναμάθω να το παίζω γιατί δε με θυμόμουν καν να το ηχογραφώ. Έτσι, κάθε φορά που παίζω ζωντανά το solo το νιώθω πολύ έντονα, λατρεύω και αυτό και ολόκληρο το κομμάτι!”



 “Το ‘Hardwired’ έχει δύο κεντρικά riffs που είναι θάνατος! Ο Lars παίζει έναν γρήγορο ρυθμό και τα κιθαριστικά κομμάτια είναι σε τέταρτα. Η συγκοπή αυτή με τρελαίνει, λατρεύω να παίζω αργά κιθαριστικά κομμάτια πάνω σε γρήγορους ρυθμούς.”



 “Το ‘Spit Out the Bone’ έχει πολύ ωραία ενορχήστρωση και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να το παίζεις στην κιθάρα. Το τέλος του solo με δυσκόλεψε αρκετά, ήταν από τα ελάχιστα πράγματα που έπρεπε να δουλέψω τεχνικά πριν μπω στο στούντιο εκείνη τη μέρα.”



 “Το ‘ManUNkind’ έχει μοναδικούς στίχους. Ο James είναι τεράστιο ταλέντο! Και με τρελαίνει γιατί είναι πολύ ικανός στιχουργός χωρίς να το έχει δουλέψει ιδιαίτερα, απλά έχει χάρισμα. Δεν τον βλέπω να διαβάζει πολλή ποίηση, δεν τον βλέπω σχεδόν ποτέ με βιβλία στα χέρια, απλά είναι ταλαντούχος από τη φύση του. Και νιώθω υπερτυχερός, νιώθω σα να είμαι μέλος της καλύτερης μπάντας που υπήρξε ποτέ!”



by straightonmusic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου