1 Δεκ 2014

REVIEW: AC/DC Rock Or Bust (2014) (Columbia)

acdcRockorBust
Στο άκουσμα της είδησης πως οι AC/DC πρόκειται να κυκλοφορήσουν καινούριο άλμπουμ χωρίς τον riff-master τους Malcolm Young, εύλογο ήταν να προκύψει δυσπιστία και έντονος σκεπτικισμός σε μεγάλο μέρος της rock κοινότητας. Παρόλα αυτά, η μουσική είναι αυτή που έχει πάντα τον πρώτο λόγο και το ”Rock Or Bust”, πρέπει ν’αξιολογηθεί γι’αυτό που προσφέρει.
Το ομώνυμο κομμάτι με το οποίο ξεκινάει το άλμπουμ, κάνει δυναμικό μπάσιμο, με τον τυπικό, λατρεμένο AC/DC τρόπο. Ακολουθεί το ”Playball”, με πιο μελωδικό και εθιστικό refrain-όπως πρέπει δηλαδή-με μια όμορφη μεσαία riff-ο-γέφυρα. Η ίδια αίσθηση μελωδικότητας συνεχίζεται ακόμα περισσότερο και στο ”Rock The Blues Away”, ένα υπέροχο κομμάτι, ίσως από τα καλύτερα του άλμπουμ. Στο ”Miss Adventure”, είναι αναπόφευκτο ο ακροατής ν’ ακολουθήσει ρυθμικά, το τόσο θελκτικό και χαρακτηριστικό groove της μπάντας! Τη σκυτάλη παίρνει το ”Dogs Of War”, με πιο ”σοβαρό” στιχουργικό περιεχόμενο. Εντυπωσιάζει με την ανάπτυξή του, η οποία κορυφώνεται με ένα εξαιρετικά δουλεμένο refrain.
Το επόμενο, ”Go Some Rock and Roll Thunder”, είναι μάλλον η πιο αδύναμη και υποτονική στιγμή του δίσκου, ενώ το ”Hard Times” που ακολουθεί, σίγουρα βελτιώνει άμεσα τα πράγματα, δεν καταφέρνει όμως ν’αγγίξει τη δυναμική των πρώτων συνθέσεων. Σειρά έχει το γρήγορο και ξεσηκωτικό ”Baptism By Fire”, με κοφτό refrain και ωραίο AC/DC-ικό riff. Το ”Rock The House”, δεν απογοητεύει, ούτε όμως και εντυπωσιάζει, το ”Sweet Candy” συνεχίζει με επιτυχία τη γνώριμη μα ακαταμάχητη συνταγή του γκρουπ, ενώ το ”Emission Control”, αποτελεί ένα ”εύγευστο” και ταιριαστό κλείσιμο, σε αυτό το ελκυστικό σύνολο τραγουδιών!
Η παραγωγή του ”Rock Or Bust” είναι άψογη, οι Angus Young και Brian Johnson λάμπουν με την απόδοσή τους, ιδιαίτερα ο τελευταίος, αν αναλογιστεί κανείς ότι διανύει το 67ο έτος της ηλικίας του! Η μικρή διάρκεια του δίσκου, συμβάλλει σημαντικά στην αίσθηση του απέριττου και ταυτόχρονα ουσιαστικού ύφους που χαρακτηρίζει το σχήμα. Οι τεράστιοι AC/DC, δεν προσθέτουν εδώ κάτι νέο στο μύθο τους. Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν τον τελευταίο καιρό, κατάφεραν για άλλη μια φορά να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο τυπικό μεν γι’αυτούς, μοναδικό δε, για όλους εμάς!
Βαθμολογία: 8/10


Tracklisting:

01. Rock or Bust
02. Play Ball
03. Rock the Blues Away
04. Miss Adventure
05. Dogs of War
06. Got Some Rock & Roll Thunder
07. Hard Times
08. Baptism by Fire
09. Rock the House
10. Sweet Candy
11. Emission Control





by Rock Addiction

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου