13 Δεκ 2019

Η ιστορία πίσω από το "Cum on feel the noise" .


Αποτέλεσμα εικόνας για cum on feel the noise

To 1983 ακούστηκε για πρώτη φορά αυτό το τραγούδι από τους Quiet riot. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση. Τι εννοώ;

1964 οι Dave Hill και Don Powell δημιουργούν τους The Vendors. Στην συνέχεια προστίθενται αλλά τρία μέλη οι οποίοι αποχωρούν από το συγκρότημα και την θέση τους παίρνουν οι Nondy Holder και Jim Lea το 1966 όταν και μετονομάζονται σε The 'N Betweens. Εκεί ο Chas Chandler των Animals τους βοηθάει στο πρώτο τους άλμπουμ "The Beginnings", ξανά αλλάζοντας όνομα σε Ambrose Slade χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Το 1970 μένουν ως σκέτο "Slade" και αρχίζουν να ακολουθούν το glam rock κίνημα και την επόμενη χρονιά γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία με 6 νούμερο 1 singles. Το 1972 ανοίγουν τις συναυλίες των Status Quo και την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το "Cum on feel the noise" κάνοντας κοινές συναυλίες με τους Thin Lizzy.



Το συγκεκριμένο τραγούδι για λόγο λογοκρισίας αναγράφεται ως "Cum on feel the noise" ενώ αρχικά ο στίχος είχε γραφτεί "Cum on hear the noise" πριν τον αλλάξουν μετά από τις εμπειρίες τους στις συναυλίες όπου ένοιωθαν τον χτύπο από τις φωνές του κοινού.Σε μια συνέντευξη το 1984 με το MIRROR Records, ο Lea μίλησε για τα "Mama Weer All Crazee Now" και "Cum on feel the noise": «Ήμουν σε μια συναυλία του Chuck Berry το '72 και όλοι τραγουδούσαν τις μελωδίες του. Σταματούσε συνεχώς και άφηνε το πλήθος να τραγουδάει και δεν ήταν μόνο λίγοι άνθρωποι, ήταν όλοι. Νόμιζα ότι ήταν εκπληκτικό και σκέφτηκα – γιατί να μην γράψετε το πλήθος στα τραγούδια, και έτσι πήραμε γύρω από το "Mama Weer All Crazee Now" και "Cum on feel the noise" και όλες οι φωνές γράφτηκαν στις μελωδίες.» Σε μια συνέντευξη 1986 στο Fan Club, ο κιθαρίστας Dave Hill είπε: «το τραγούδι βασίστηκε γύρω από το κοινό και πράγματα που συνέβαιναν σε μας. Ήταν απλά εμπειρίες. Προφανώς, όταν είσαι στο δρόμο, γράφεις για το ότι συμβαίνει στο δρόμο.»

10 χρόνια μετά προτείνετε στους Quiet Riot να το βάλουν στο δίσκο τους και εκείνοι που δεν το συμπάθησαν καθόλου αποφασίζουν να το "εκτελέσουν" ώστε να απορριφθεί. Ωστόσο το αποτέλεσμα άρεσε στους συντελεστές και το συμπεριέλαβαν φτάνοντας το στο νούμερο 5 και γίνεται μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Η γενιά μου από τους Quiet Riot το έμαθε, και για πολλά χρόνια είχα την εντύπωση πως είναι δικό τους όμως άλλοι είναι οι δημιουργεί του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου