18 Μαΐ 2017

Γιατί οι Iron Maiden δεν παίζουν πλέον ζωντανά το «Hallowed Be Thy Name»;


 Οι Άγγλοι heavy metal θρύλοι είναι σε περιοδεία, αλλά ένα από τα πιο κλασικά τους τραγούδια βρίσκεται εκτός set-list. Οι Iron Maiden βρίσκονται σε περιοδεία με τους Shinedown στην Ευρώπη (και αργότερα με τους Ghost σε Η.Π.Α και Καναδά) συνεχίζοντας να γεμίσουν αρένες και στάδια, όμως ένα από τα πλέον κλασικά τους κομμάτια βρίσκεται εκτός set-list.

 Ο λόγος για το «Hallowed Be Thy Name», το οποίο μάλιστα οι Iron Maiden δεν έχουν παίξει ζωντανά από τον Αύγουστο του 2016! Η έκπληξη για τους fans είναι μεγάλη καθώς σύμφωνα με το Setlist.fm, το κλασικό τραγούδι που βρίσκεται στο «The Number Of The Beast» του 1982, είναι το τρίτο πιο παιγμένο κομμάτι στην ιστορία της μπάντας!

 Αυτό όμως δεν είναι το μόνο κομμάτι που δεν παρουσιάζεται πλέον ζωντανά από τους βετεράνους metallers, με το «The Nomad» -μέσα από το «Brave New World»- να απουσιάζει επίσης από τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος.

 Τα δύο παραπάνω κομμάτια περιλαμβάνουν στίχους από το album «Life’s Shadow» των Beckett του 1974 και ένα μπέρδεμα με τα δικαιώματα, απαγορεύει στην μπάντα να τα παίξει ζωντανά.


Τι έχει συμβεί όμως;

 Το «Hallowed Be Thy Name» γράφτηκε το 1969 από τον Brian Quinn και ηχογραφήθηκε εκ νέου από τον Bob Barton. Ο τελευταίος ήρθε σε συμφωνία για τα δικαιώματα με τον Steve Harris κάτι που δε συνέβη με τον Quinn, ο οποίος προχώρησε σε αγωγή ζητώντας χρήματα.

 Σε ανακοίνωση που έβγαλε το management των Iron Maiden εξηγεί: «Η διαφωνία αφορά το κομμάτι «Life’s Shadow», ένα τραγούδι που γράφτηκε στις αρχές των 70s και το οποίο αποδίδεται στους Robert Barton και Brian Quinn. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε από την μπάντα Beckett. Ο Steve Harris ήταν οπαδός των Beckett και μέρος του τραγουδιού αυτού χρησιμοποιήθηκε για το «Hallowed Be Thy Name» το οποίο κυκλοφόρησε στο album «The Number Of The Beast» του 1982″

 Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Από όσο ήταν σε θέση να γνωρίζει ο Steve Harris, το θέμα με τα δικαιώματα διευθετήθηκε αρκετά χρόνια πριν, όμως τώρα φαίνεται πως για το αρχικό κομμάτι ερίζουν οι δύο συνθέτες. Επιπλέον, ένας κύριος με το όνομα Barry McKay υποστηρίζει πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Robert Barton για τα δικαιώματα του «Life’s Shadow», παρόλο που δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, ο κύριος McKay υποστηρίζει πως έχει έρθει σε συμφωνία και με τον Brian Quinn».

 Η ανακοίνωση των Iron Maiden καταλήγει: «Ο κύριος Barton υποστηρίζει πως είναι ο μοναδικός στιχουργός του «Life’s Shadow» και πρόσφατα δήλωσε: «Εγώ είμαι αυτός που έχω γράψει το κομμάτι και είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που οι Iron Maiden χειρίστηκαν και χειρίζονται το θέμα».

 Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, με τους fans πάντως να χάνουν προς το παρόν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά προς το παρόν έναν από τους σημαντικότερους «ύμνους» των Βρετανών heavy metal θρύλων.

Ακούστε το «Life’s Shadow» των Beckett:



Και φυσικά απολαύστε για ακόμα μια φορά το «Hallowed Be Thy Name» των Iron Maiden:



by rockyourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου