18 Φεβ 2020

Το πρώτο άλμπουμ των AC/DC κυκλοφόρησε αυτήν την ημέρα, πριν από 45 χρόνια.



Είναι 45 χρόνια από την ημέρα που AC/DC κυκλοφόρησαν το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους στην Αυστραλία. Η νεοσύστατη τότε μπάντα ήταν ακόμη στην ανακάλυψη του ήχου τους, όταν κυκλοφόρησαν το High Voltage.

Ο George Young, ο μεγαλύτερος αδελφός του Angus και του Malcolm ο οποίος έπαιξε επίσης μπάσο σε μια σειρά από τραγούδια του άλμπουμ, είπε ότι ήταν εντυπωσιασμένος όταν αρχικά άκουσε τι ετοίμαζαν τα αδέλφια του.

«Ξαφνικά τα μικρά αδέλφια μου ήταν ακόμα τα μικρά αδέλφια... αλλά Θεέ μου, ήξεραν να παίξουν», είπε στο VH1's Behind the Music το 2000.



«Δεν υπήρχε στο περίπου, το έχουν ή δεν το έχουν; Ήταν φανερό ότι είχαν κάτι.»

Ενώ τα τραγούδια στο High Voltage έχουν glam rock επιρροή όπου η μπάντα σύντομα θα απομακρυνθεί και θα ακολουθήσει ένα πιο διαπεραστικό hard rock ήχο, τα θεμέλια για τις δομές σύνθεσης του συγκροτήματος ήταν σαφής.

Το High Voltage ηχογραφήθηκε σε 10 ημέρες, μεταξύ συναυλιώναναφέρει ο Angus Young στο βιβλίο Highway to Hell: The Life and Times of AC/DC Legend Bon Scott.

«... δουλεύοντας τη νύχτα μετά την έξοδο από τη σκηνή και στη συνέχεια μέσα στη μέρα. Υποθέτω ότι ήταν διασκεδαστικό εκείνη την εποχή, αλλά δεν υπήρχε καμία σκέψη τεθεί σε αυτό.»

Το High Voltage κυκλοφόρησε -μόνο στην Αυστραλία- στις 17 Φεβρουαρίου 1975 και έφτασε στο νούμερο #7 στο Australian Kent Music Chart.

AC/DC High Voltage (Australian Version)

Side One

Baby, Please Don’t Go (Big Joe Williams)
She’s Got Balls
Little Lover
Stick Around

Side Two

Soul Stripper
You Ain’t Got a Hold on Me
Love Song
Show Business




Η πρώτη διεθνής κυκλοφόρησε ήρθε το επόμενο έτος και ήταν ένα combo των δύο πρώτων Αυστραλιανών κυκλοφοριών των “Accadacca” τα High Voltage και T.N.T έφτασε στο νούμερο #3 το Νοέμβριο 2008.


AC/DC High Voltage

Side one

It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)
Rock 'n' Roll Singer
The Jack
Live Wire

Side two

T.N.T.
Can I Sit Next to You Girl
Little Lover
She's Got Balls
High Voltage



Πηγη: 97,3 fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου