6 Οκτ 2019

Το Abbey Road των Beatles επιστρέφει στο νούμερο ένα μετά από 50 χρόνια.



Το Abbey Road των Beatles έχει επιστρέψει στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 50 χρόνια μετά την πρώτη κορυφή των album charts.
Επίσης το άλμπουμ έχει γράψει ένα ρεκόρ, το χάσμα των 49 ετών και των 252 ημερών από την αρχική του πορεία που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 1970 είναι το μεγαλύτερο χάσμα πριν επιστρέψει στο νούμερο ένα.

"Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Abbey Road εξακολουθεί να κατέχει όλα αυτά τα χρόνια", ανέφερε ο Sir Paul McCartney την Παρασκευή, "Αλλά και πάλι είναι ένα γαμάτο  άλμπουμ", πρόσθεσε.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει αυθεντικά κομμάτια όπως το Here Comes The Sun και Come Together, καθώς και προηγούμενο υλικό που δεν είχε ακούσει από τις ηχογραφήσεις.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των εμφανίσεων νούμερο ένα από το ίδιο άλμπουμ έγινε από (yup, το μαντέψατε) τους Beatles και πάλι, για το αρχικό τους ρεκόρ το 1967, Sgt. Pupper's Lonely Hearts Club Band. Το αριστοκρατικό αριστούργημα ψυχεδελικής ροκ επέστρεψε στο νούμερο ένα το 2017 λογο άλλης μιας επετειακής επανέκδοσης μόλις 49 χρόνια και 125 μέρες μετά το προηγούμενη εμφάνιση του στην κορυφή.



Το Abbey Road ήταν επίσης το άλμπουμ με τις περισοτερες κυκλοφόριες σε βινύλιο, λίγο κάτω από 9,000 αντίτυπα.

Εκτόπισε το νέο άλμπουμ του superfan των Beatles Liam Gallagher από την πρώτη θέση. Η δεύτερη ατομική προσπάθεια του πρώην τραγουδιστή των Oasis, “Why Me Why Not”, που έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή των charts την περασμένη εβδομάδα.



Μνημειώδης μάζα

Παρόλο που ήταν η προτελευταία κυκλοφορία τους, το Abbey Road ήταν στην πραγματικότητα το τελευταίο άλμπουμ των Beatles που είχε ηχογραφήσει ποτέ μαζί. Το Let It Be, το οποίο βγήκε το επόμενο έτος, είχε ηχογραφηθεί πρώτα, αλλά αρχικά είχε εγκαταλειφθεί για διαφωνίες σχετικά με την παραγωγή του.

Η πρώτη πλευρά του Abbey Road περιέχει γνωστά τραγούδια όπως το Something και το Octopus's Garden. Αλλά είναι ο οκτώ κομματιών δίσκος,  στην δεύτερη πλευρά, από την μπαλάντα πιάνο McCartney, You Never Give Me Money, στο The End - που περιέχει ένα από τα σπάνια ηχογραφημένα drum solo του Starr - τα οποία για πολλούς σηματοδοτούν το LP ως στέμμα τους.

Το συγκρότημα του Λίβερπουλ αποκάλυψε ότι δημιούργησαν την ακολουθία για να "χρησιμοποιήσουν" μια σειρά ατελών τραγουδιών και ενώ ήταν η ιδέα του McCartney, ο παραγωγός George Martin - γνωστός και ως ο πέμπτος Beatle - παίρνει την πίστη για την καλειδοσκοπική δομή.




Οι οπαδοί του Beatles πλημμύρισαν το Abbey Road για να σηματοδοτήσουν την επέτειο
Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες οπαδοί έκαναν το προσκύνημα στο στούντιο ηχογράφησης στο δυτικό Λονδίνο από το οποίο το λεύκωμα παίρνει το όνομα, για να σηματοδοτήσει το μισό αιώνα.

Πολλοί από αυτούς δημιούργησαν το κλασικό καλλιτεχνικό εξώφυλλο, το οποίο απεικόνιζε τον μπασίστα The Beatles, που περπατούσε ξυπόλητος πάνω από μια διασταύρωση ζέβρας, μαζί με τους συναδέλφους Starr, George Harrison και John Lennon.

Οι Arctic Monkeys έδωσαν το δικό τους αφιέρωμα στον δίσκο το 2012, όταν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου