20 Φεβ 2019

Bon Scott: ζώντας στο Highway to Hell


 Στις 19 προς 20 Φεβρουαρίου 1980, ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο «Music Machine» του Λονδίνου, ο Μπον λιποθυμάει. Τότε, ο Άλιστερ Κίνερ (φίλος του Μπον) τον πηγαίνει να κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητό του όπου βρισκόταν στην οδό 67 Overhill, αντολικά της περιοχής Ντάλγουιτς. Το επόμενο απόγευμα, ο Κίνερ βρήκε νεκρό τον Σκοτ. Αφού ενημερώθηκαν οι αρχές, μεταφέρθηκε στο «King‘s College Hospital» όπου εκεί οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατό του. Η λογική αιτία ήταν αναρρόφηση λόγω υπερβολικής πόσης, αν και οι γιατροί το ανακοίνωσαν επίσημα ως δηλητηρίαση λόγω υψηλής ποσότητας αλκοοόλης στο αίμα.



 Ο θάνατός του σκότωσε ψυχολογικά την μπάντα , η παρέα των Young όμως βρήκε το σθένος να συνεχίσει , προσλαμβάνοντας τον Brian Johnson σαν αντικαταστατη του. το βιβλίο ενός συγγραφέα όμως , ονοματη Jesse Fink , Bon Scott: The Last Highway - The Untold Story of Bon Scott And AC / DC 's Back in Black, στο οποίο καταγράφονται προσωπικές μαρτυρίες φίλων του Scott μέσω συνεντεύξεων, η αιτια του θανάτου του είναι διαφορετική από αυτήν που γνωριζαμε τόσο καιρό. Οπως μετέδωσε αυστραλιανό μέσο οι κοντινοί ανθρωποι του frontman των AC/DC, ισχυρίζονται πως πάλευε με τον εθισμό του στην ηρωίνη , και ο θάνατός του οφείλεται σε overdose τη νύχτα του θανάτου του , που αναφέρεται ως «θανατος από οξεία αλκοολική δηλητηρίαση» . o Scott ήταν σε ίδρυμα απεξάρτησης από την ηρωίνη . «Βασικά είχε μια τρίτη υπερβολική δόση και εκείνη τη φορα rov κατεβαλε , αυτό είναι to συμπερασμα στο οποίο καταλήνω» , ισχυρίστηκε ο Fink.

Κάνοντας πράξη το Highway to Hell

 Ο Μπον Σκοτ δεν βίωσε την πορεία των AC/DC στη στρατόσφαιρα της μουσικής σκηνής. Κάθε πραγματικός φαν, όμως, ξέρει ποια είναι η φωνή πίσω από τον ύμνο των απανταχού ροκάδων:

Hey momma, look at me! I'm on my way to the promised land...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου